Праведний гнів. НСНУ теж “погнала” на Балогу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 27.10.2008 18:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6024

Сьогодні НСНУ засудила сепаратистів-русинів та зажадала для них кримінального покарання.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Сепаратистський шабаш на Закарпатті має бути припинений! Заява Народного Союзу «Наша Україна»

«Наша Україна» рішуче засуджує проведення 25 жовтня в Мукачевому так званого Другого європейського конгресу підкарпатських русинів і прийняття ним рішення про поновлення «русинської державності в статусі Республіка «Подкарпатська Русь» та обрання «державної виконавчої влади».

Такі рішення та дії містять ознаки злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального Кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Ми неодноразово засуджували спроби видати стародавню самоназву українців, яка в різний час вживалася на всіх етнічних українських землях, за назву якогось окремого народу. Однак тепер ці спроби набули відверто антиукраїнського характеру і слугують для сепаратистів прикриттям їхніх незаконних дій.

Цілком очевидно, що сепаратистська провокація 25 жовтня була б неможливою без підтримки з-за меж України, а також без сприяння з боку окремих закарпатських чиновників, які цілеспрямовано підтримують політичне русинство.

Як політична сила, яка завжди стояла на позиціях незалежності й територіальної цілісності України, «Наша Україна» вимагає дати рішучу відсіч сепаратистам, якими б посадами й політичними гаслами вони не прикривалася.

Ми вимагаємо:

1) від Служби Безпеки України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України – порушити кримінальну справу щодо організаторів сепаратистського зібрання в Мукачевому.

2) від Закарпатської обласної Ради та обласної державної адміністрації – скасувати свої рішення, спрямовані на підтримку політичного русинства, а також припинити будь-яку фінансову та організаційну підтримку організацій, що пропагують політичне русинство, їхніх заходів та засобів масової інформації;

3) від керівників центральних органів державної влади - забезпечити видворення з території України і оголошення персонами нон грата іноземних громадян, що підбурюють до порушення єдності й територіальної цілісності України.

«Наша Україна» вважає, що антиукраїнські провокації в Криму, Донбасі, Закарпатті та інших регіонах України є ланками одного ланцюга і спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні та руйнування цілісності нашої держави.

Всі ці дії мають стати об’єктом пильної уваги і належної реакції керівництва держави та правоохоронних органів.

Голова «Нашої України» В’ячеслав Кириленко


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.