Росія хоче відгородитися Великим Інтернет Муром

Автор/джерело -  © Корреспондент.net



Дата публiкацiї - 28.10.2008 18:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6034

Президент російської асоціації розробників ПЗ Валентин Макаров запропонував встановити між Рунетом і Всесвітньою мережею шлюз, який відкриватиме доступ до закордонних ресурсів.

Рунет можуть від’єднати від Всесвітньої мережі

Відомо, що зведення подібної інтернет-стіни обійдеться в кілька сотень мільйонів доларів і забере близько 10 років.

Пропозиція про надання доступу до закордонних ресурсів в мережі інтернет через шлюз міститься в доповіді Макарова Пропозиції щодо заходів сприяння розвитку інформаційного суспільства.

Автор ідеї вважає: якщо подібний шлюз буде створено, то це не означає, що він цого використають для обмеження свобод в інтернеті.

"Необхідно створити міжнародні правила та стандарти зарахування джерел інформації до небезпечних для суспільства, і організувати управління національною мережею на основі діалогу держави і спільноти користувачів", - додав експерт.

Необхідно зазначити, що один з найвідоміших технічних обмежників доступу до глобальних інформаційних ресурсів реалізований в Китаї. Це Золотий щит, відомий також як Великий китайський фаєрвол, що містить 640 тисяч серверів.

Варто додати, що раніше вчені з Каліфорнійського університету провели дослідження і дійшли висновку, що інтернет стимулює роботу головного мозку, тому не варто відмовляти собі в задоволенні поблукати Всесвітньою мережею.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.