Хроніки дерибану. Ревізія підтведила: Балога любить халяву за наш рахунок

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 30.10.2008 13:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6047

КРУ Мінфіну перевірило факти зловживань службовим становищем Віктором Балогою, викладені у депутаському зверненні Геннадія Москаля. Все підтвердилося. ГПУ - не поспішає із правовою оцінкою.

На депутатське звернення народного депутата України Москаля до Головного контрольно-ревізійного управління України щодо проведення перевірки стосовно здійснення перельотів колишнього Міністра МНС України Балоги на вихідні дні до м.Ужгород, отримано відповідь про те, що дані факти повністю підтверджуються, а саме:

„Відповідно до п. 2.43 Плану контрольно-ревізійної роботи ГоловКРУ на III квартал 2008 року проведено ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту МНС України (далі – САЗ МНС України) за період з 01.09.2005 по 01.09.2008 в частині використання САЗ МНС України при здійсненні польотів до Закарпатської області.

Ревізією встановлено, що повітряні перевезення здійснювалися САЗ МНС України виключно на підставі розпоряджень Державної авіаційно пошуково-рятувальної служби (далі Укравіапошуку). У розпорядженнях не зазначалася підстава для здійснення польотів та мета, з якою виконувалися рейси., вказані розпорядження видавалися Укравіпошуком на підставі усних розпоряджень Міністра МНС України. За ревізійний період згідно розпоряджень Укравіапошуку САЗ МНС України здійснено 13-ть авіарейсів за маршрутом Ніжин-Київ(Жуляни)-Ужгород-Київ-Ніжин.

В 9-ти розпорядженнях Укравіапошуку керівником оперативних груп МНС України значиться Міністр МНС України Балога. В інших 4-х розпорядженнях керівник групи не визначений. Вісім авіарейсів здійснені у вихідні дні. Вартість зазначених 13 авіарейсів становить 328,2 тис. гривень. Фінансування витрат на польоти здійснено за рахунок бюджетних коштів, виділених САЗ МНС України за бюджетною програмою КПКВ 3201280 „Забезпечення заходів у сфері цивільного захисту.

З метою підтвердження законності здійснених авіарейсів проведено зустрічну звірку в МНС України, якою встановлено, що в реєстрі розпорядчих документів з основної діяльності, сформованому відповідно до електронної бази даних "АСКОД" накази, рішення, розпорядження, про відрядження Міністра МНС Балоги до м. Ужгород щодо організації авіаційних перевезень оперативних груп МНС України до м. Ужгород, в 2005-2006 роках не видавалися. Аналогічно, такі накази відсутні і в журналах реєстрації наказів по стройовій частині Департаменту кадрової політики МНС України.

Таким чином, документального підтвердження службової необхідності вищезазначених 13 авіарейсів до м. Ужгород під час ревізії не пред’явлено.

Оплата фізичними особами вартості польотів за маршрутом Ніжин-Київ (Жуляни)- Ужгород - Київ - Ніжин не проводилася ні в САЗ МНС України, ні в самому МНС України.

Про результати ревізії матеріали направлені до Генеральної прокуратури України”.

«Маємо надію, що „Закон – один для всіх”, і Генеральна прокуратура України проявить оперативність та порушить кримінальну справу проти колишнього Міністра МНС України Балоги за нанесення державі збитків в особливо важливих розмірах і зловживання службовим становищем», - зазначив в коментарі Геннадій Москаль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.