Загроза життю прем'єра Тимошенко залишається реальною

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 31.10.2008 13:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6052

Керівник Управління державної охорони Валерій Гелетей заявляє, що кримінальну справу про замах, у 2006 році, на життя Юлії Тимошенко ще не закрито.

Про це він сказав в інтерв`ю газеті «Коммерсант-Украина», яке надруковано сьогодні.

«Не розголошуючи таємницю слідства, можу сказати, що кримінальна справа розслідується, є підозрювана особа, проведено відповідні експертизи», - сказав він.

За словами Гелетея, зараз стоїть питання про розшук і затримання підозрюваного.

Він також зазначив, що з 2006 року прем`єр-міністр охороняється за посиленим варіантом. «Як тоді, так і зараз ми відповідаємо за безпеку Юлії Володимирівни. Задіюємо стільки сил і засобів, скільки необхідно для її повної безпеки», - додав він.

Від “Аратти”: власне, ми також неодноразово задавалися питанням: чим закінчилася гучна справа щодо готування до замаху на життя лідера БЮТ Юлії Тимошенко. І повідомлення керівника УДО про те, що наразі є підозрюванний, але фізично його знайти не можуть - нас а ні скільки не здивувала. Тут усе закономірно й характерно.

Здивували самовпевненні заяви начальника УДО. Ми, принагідно, можемо порадити пану Гелетею уважніше вивчити той самий невтішний американський досвід. А він, як нам, непрофесіоналам, показує, що ефективність охоронців перших осіб полягає не у їхньому вмінні самовпевнено нахваляти самих себе чи показово розштовхувати громадян від обраної ними у владу керівної особи, а в упередженні злочинних проявів. Що, зрозуміло, вимагає чіткої взаємодії із іншими правоохоронними органами та спецслужбами.

І тут, на конкретних прикладах, які ми побачили у судах чи у ФДМ, - виникає сумнів. Бо УДО, вочевидь, почало виконувати невластиві функції втручаючись у дії іншого правоохоронного органу надогоду певним керівникам, які публічно полюють на законодавство.

А у штовханині, звісно, не тільки снайпера можно прогавити, а й, вибачайте, танк за "Запорожця" прийняти. Тим більше, якщо ті ж самі керівнички накажуть.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.