Нардепи заявили гаранту: не слід ототожнювати Кириленка і НУ-НС

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 4.11.2008 22:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6072

Сьогодні лідери шести політичних партій, які входять у Блок НУ-НС заявили Президенту, що не делегували йому право щось заявляти від їхнього імені.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

“Ми, лідери більшості політичних сил, на базі яких створено блок та фракцію «Наша Україна – Народна самооборона», вкрай здивовані твердженнями Президента про «відсутність довіри до Юлії Тимошенко в парламенті” та про небажання фракції НУ-НС повертатися до складу демократичної коаліції… У даному випадку Президент видає бажане за дійсне. “Можливо, він справді мріє про те, щоб прем’єр-міністр України не мала підтримки в парламенті і саме на це сьогодні спрямовані всі зусилля його Секретаріату…

На сьогодні для більшості суб’єктів “Нашої України - Народної самооборони” Блок Юлії Тимошенко є єдиним стратегічним партнером, коаліційний уряд користується нашою довірою, а демократичній коаліції не існує гідних альтернатив. При цьому в заяві наголошується, що фракція блоку НУ-НС не уповноважувала Президента робити заяви про її небажання відновлювати демократичну коаліцію. Більшість членів фракції висловилася за відновлення коаліції, але збори фракції, Політради блоку не проводяться взагалі, оскільки формальний керівник фракції В’ячеслав Кириленко утаємничує місця засідань. А причина непроведення засідань одна – “ляльководи з Банкової бояться, що на першому ж засіданні фракції буде ухвалено рішення про повернення фракції до складу демократичної коаліції.

Ще раз з усією відповідальністю заявляємо, що коаліцію демократичних сил у Верховній Раді можна і треба відновити впродовж кількох годин. Для цього потрібно лише одне – бажання та політична воля Президента.

Закликаємо Президента відмовитися від невмотивованих випадів проти уряду, прем’єр-міністра та коаліції демократичних сил, особливо сьогодні – коли нації та державі потрібна згуртованість перед викликами, які кинуті Україною світовою фінансовою кризою.

Заяву підписали лідери:

Народного руху України Борис ТАРАСЮК,

"Народної самооборони” Юрій ЛУЦЕНКО,

партії „Вперед, Україно!” Олег НОВІКОВ,

Християнсько-демократичного союзу Володимир СТРЕТОВИЧ,

Партії захисників Вітчизни Юрій КАРМАЗІН,

Європейської партії України Микола КАТЕРИНЧУК".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.