Клерків гаранта підозрюють у махінаціях із ПІБом

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 5.11.2008 14:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6076

Як стало відомо, Промінвестбанк, довкола банкрутства котрого розігралася детективна історія на рівні РНБО і СП, прикупили брати Клюєви, які є одночасно нардепами із фракції ПР. Хоча парламент вже виділив кошти на націоналізацію стратегічного банку.

Продаж ПІБ трапився буквально за два дні до підписання Президентом закону, в якому чітко сказано, що банк переходить у власність держави під "Укрексімбанк"

Таку думку висловив народний депутат України від БЮТ Сергій Соболєв, коментуючи продаж "Промінвестбанку" (ПІБ).

За словами парламентарія, в антикризових законах прямо були передбачені кошти для того, щоб ПІБ перейшов "Укрексімбанку".

"Я думаю, що й туди свій "ніс сунули" з Секретаріату Президента, оскільки тягнули з підписанням антикризового закону до моменту, коли відбулася операція з продажу ПІБ", - сказав Соболєв.

Він підкреслив, що Президент підписав антикризовий закон після продажу ПІБ, і ця норма стала вже нікому не потрібна, оскільки банк вже у інших власників.

"Я не знаю, чому цей закон був підписано якраз після того, як була здійснена оборудка з банком", - сказав Соболєв.

За його словами, ситуація з ПІБ не вигідна ні державі, ні вкладникам. "Ця ситуація з ПІБ може бути вигідна тільки тим людям, які врешті-решт стали власниками банку", - резюмував народний депутат..

Від “Аратти”: ми добре запам'ятали недвозначні натяки гаранта та силовиків про нібито диверсію, із банкрутством ПІБу, до якої, поза сумнівом Банкової, прямо причетні російські магнати і депутати-бютівці ( а хто ж іще?!).

І що сталося у підсумку? А у підсмку виявилося, що хтось цинічно брехав у очі виборців. Прикриваючи шумовою завісою справжню аферу.

А в тому, що тут не все чесно - тепер й сумніві немає. Тільки не зрозуміло, навіщо було стільки галасу й откремого законодавчого рішення? Щоб вирішити відкат?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.