ГПУ думає, що звинуваченя прем’єра Тимошенко клерками гаранта - звичайна критика

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 6.11.2008 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6078

Гучні звинувачення у державній зраді, які пролунали від клерків Секретаріату Президента України виявилися звичайною брехнею, які ГПУ ввічнило назвала критикою.

В діях Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та окремих службових осіб Кабінету Міністрів не виявлено ознак протиправної діяльності на шкоду національним інтересам України.

Про це йдеться в листі-відповіді заступника Генерального прокурора Віталія Щоткіна на адресу народного депутата від фракції Блоку Юлії Тимошенко Святослава Олійника.

Раніше парламентар просив надати усю наявну інформацію щодо перевірки обвинувачень, озвучених заступником глави Секретаріату Президента Андрієм Кислинським та радником Президента Лідією Поречкіною на адресу Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

«Наразі не отримано достатньої інформації про конкретні кримінально карані порушення закону, завдану ними шкоду та винних у цьому службових осіб Кабінету Міністрів України, - йдеться у листі ГПУ. – З урахуванням викладеного, процесуальне рішення в порядку ст. 97 КПК України стосовно протиправних дій у сфері службової діяльності не приймалося».

Генпрокуратура повідомила, про те що Служба безпеки України у липні – вересні цього року проводила відповідну перевірку за зверненням Секретаріату Президента. Також СБУ зверталась до ГПУ із пропозицією щодо проведення спільної перевірки.

При цьому в Генпрокуратурі відзначають, що «законодавством не заборонено висловлювати критику з приводу вчинення Прем’єр-міністром України певних дій та його діяльності».

«Оперативно-розшукові чи контррозвідувальні заходи не здійснювалися та запити від службових осіб Секретаріату Президента України про місце перебування Прем’єр-міністра під час відпустки не надходили», - повідомила ГПУ про результати перевірки діяльності спецорганів.

Замість післямови. Те, що клерки гаранта, м'яко кажучи, публічно казали неправду - було помітно із самого початку.

Проте, наразі ми б хотіли не обговорювати нісенітниці, які часто-густо публічно лунають із Банкової, а звернути увагу виборців на те, що Віктор Ющенко, виступаючи і зі сцени Майдану, і у перші місяці президентства публічно брехав кажучи про відповідальну владу.

Наразі, його Секретаріат - є наочним прикладом безвідповідальної влади, якщо його клерки, які, власне, й права не мають на якісь публічні оцінки легітимних органів влади, дозволяють собі абсолютно безкарно обливати брудом легітимні інститути влади. За які, до речі проголосували ми, виборці.

А чи не настала пора нам, тим, хто вручив Вікторові Ющенку булаву влади вимагати від нього публічного звіту про виконання ним передвибочих обіцянок?

Бо якщо такого не станеться, ми, виборці маємо конституційне право ініціювати референдум про довіру Главі держави. І це - буде цілком справедливо й чесно.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.