Політичні репресії. СБУ висмоктало справу на Москаля

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 6.11.2008 14:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6079

Служба безпеки України передала до Генеральної прокуратури України матеріали для порушення кримінальної справи стосовно народного депутата України Геннадія Москаля. Москаль каже, що ГПУ вже у минулому дала відмову на ці матеріали.

Про направлення справи сьогодні на брифінгу у Києві повідомив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

«За результатами дослідчої перевірки СБУ задокументовано корупційну діяльність народного депутата України Москаля, пов’язану, насамперед, p порушенням закону про статус ветеранів війни», - сказав Наливайченко, пояснивши при цьому, що йдеться про незаконне надання документів «чиновникам або ж просто хабарникам», які жодного відношення не мали до бойових дій, а тому не мали жодного права вважатися ветеранами.

Як наголосив Наливайченко, «СБУ не тільки задокументовано, але й передано у Генпрокуратуру для порушення кримінальної справи усі матеріали, пов’язані з корупційними діяннями саме цього народного депутата України».

Як зауважив Наливайченко, небезпека таких діянь з боку вказаної особи полягає у тому, що він є першим заступником голови парламентського Комітету з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

«Це не просто народний депутат, це людина, яка вирішує кадрові призначення у Міністерстві внутрішніх справ, це людина, яка впливає через рішення комітету ВР на кадрові призначення в СБУ, це людина, яка впливає на кадрові призначення прокурорів і наглядає за діяльністю і СБУ, і МВС у питаннях боротьби з корупцією», - наголосив Наливайченко.

Він зауважив, що вчора надіслав листа на ім’я генерального прокурора Олександра Медведька з проханням віднайти спосіб для того, щоб кримінальна справа була розслідувана і передана до суду.

Крім того, з цього приводу СБУ надсилає відповідного листа до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, його заступників, а також матеріали дослідчої перевірки з тим, щоб разом сприяти Генпрокуратурі та СБУ у притягненні цього депутата до кримінальної відповідальності.

На запитання стосовно того, чи не є у таких діях СБУ політична вмотивованість, про що, напевно, після цієї заяви говоритимуть депутати, Наливайченко відповів: «Якщо будуть політично звинувачувати, у вівторок оприлюднимо усі матеріали справ. А що робити...”.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо справи, у якій фігурує Москаль, Наливайченко сказав: «У тому й справа, саме він і підписував (документи щодо надання статусу учасника бойових дій) і виписував посвідчення”.

В свою чергу, нардеп Геннадій Москаль сказав, що СБУ витягло із шухляди старий матеріал, по якому ГПУ вже проводила перевірку і факти не підтвердилися.

«Своєю недолугістю виконувач обов‘язків Голови Служби безпеки України вкотре довів, що йому давно вже пора пакувати валізи». Так коротко народний депутат України Геннадій Москаль прокоментував висловлювання виконувача обов‘язків голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка про передачу до Генеральної прокуратури України матеріалів, які начебто свідчать про корупційну діяльність нардепа.

«Матеріали, про які говорить Наливайченко вже давно були в Генеральній прокуратурі і вона однозначно відмовила в порушенні кримінальної справи. Якщо тимчасовому керівникові СБУ так кортить покопошитися у старому мотлосі, то чому це повинно ставати об‘єктом інтересів усіх силових структур держави. Але всі відповіді на запитання я дам, як повернуся з відрядження у Київ. Я зроблю прес-конференцію і подам в суд на виконувача обов‘язків голови СБУ за компрометацію особистості», - сказав Геннадій Москаль.

«Що ж стосується закидів щодо надання статусу учасників бойових дій, то хочу нагадати, що цей статус згідно з законом надають військові комісаріати. Нехай пан Наливайченко краще поцікавиться нашими депутатами і чиновниками, які не те що в зонах бойових дій ніколи не були, а й дня в армії не служили. А почати цю справу раджу з вулиці Банкової», - додав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.