Фінансова криза. Більшість українських компаній вже відчули її на собі

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 6.11.2008 16:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6081

Економічна криза вже відчутно вплинула на 80% українських компаній.

Про це повідомив на прес-конференції в Києві керівний партнер Ernst & Young в Україні Олексій Кредисов.

За його словами, під час дослідження Вплив економічної кризи на українські компанії, проведеного компанією Ernst & Young, близько 80% компаній-учасниць опитування (взяли участь 143 провідні національні та зарубіжні компанії, які працюють в Україні) підтвердили, що їх бізнес вже відчуває на собі вплив економічного спаду.

Він зазначив, що є три основних сектори української економіки, на які економічна криза впливає в даний момент найбільше: фінансові послуги (так вважають 74% респондентів), нерухомість та будівництво (72%), металургія та видобувна промисловість (70%).

За словами Кредисова, в 2009 році наслідки кризи відчують ті ж галузі, однак найбільше постраждає галузь нерухомості та будівництва (так вважають 70% респондентів ).

Серед основних проблем, з якими їм довелося зіткнутися останнім часом респонденти назвали затримку виплат (53%) та недоступність кредитних ресурсів (46%).

Опитані компанії назвали заходи, які вони збираються вжити, щоб зменшити негативні наслідки кризи: 76% збираються знизити витрати, 54% - налагодити управління фінансовими показниками та ліквідністю, 28% - скоротити персонал, 27% - провести реорганізацію підприємств.

Нагадаємо, що за даними порталу з працевлаштування Job.ukr.net, в жовтні роботодавці пропонували новим співробітникам у середньому на $ 100 менше порівняно з вереснем.

Раніше повідомлялося, що в Україні почалися масові скорочення персоналу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.