Політичні репресії. Окрім "Самооборони", бандитів знайшли у БЮТ

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 6.11.2008 18:07 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6083

Сьогодні в.о. голови СБУ назвав імена ще декількох народних обранців, кандидатів на кримінал. Як і очікувалося, із фракції БЮТ. Очевидно в НУ та ПР - одні святі, або чекісти.

СБУ задокументувала протиправну діяльність народного депутата Івана Сідельника (фракція БЮТ), внаслідок втручання якого у роботу суду відбулося рейдерське захоплення Дніпровського вагоноремонтного заводу (Сумська область).

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив т.в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, до цієї незаконної оборудки були причетні перший заступник голови місцевого господарського суду і суддя цього суду.

«У рамках цієї кримінальної справи задокументовано протиправну діяльність народного депутата Сідельніка, який втручався в діяльність саме цього суду на користь рейдерів, здійснюючи незаконний тиск на суд з метою прийняття неправосудного рішення в цій справі», - сказав Наливайченко, додавши при цьому, що відповідні матеріали передані в прокуратуру.

Він також повідомив, що СБУ виявила незаконне перерахування за кордон 35 млн. грн. на відшкодування ПДВ дніпропетровським банком "ФСБ" ("Фінансовий союз банк").

За словами Наливайченка, на сьогодні СБУ встановлює осіб, які є засновниками цього банку. Як вдалося встановити на теперішній час, «фактичним власником 60% акцій цього банку через юридичних осіб є народний депутат Арутюнов (Гарегін Арутюнов член фракції БЮТ). Але, за нашою інформацією, акціонером цього банку також був колишній співробітник СБ досить високого рангу, - зазначив Наливайченко.

У відповідь на звинувачення прес-служба БЮТ заявила:

“Після того, як через абсолютне несприйняття суспільством провалилася ідея Президента щодо проведення дострокових парламентських виборів, команда глави держави поновила відверту дискредитаційну кампанію. Всі потуги СП знову спрямовані на очорнення того, кого Ющенко тримає за свого головного ворога – Уряду, його глави та її команди.

Прес-служба БЮТ уповноважена заявити, що всі звинувачення з боку глави СБУ проти членів нашого Блоку є політичним замовленням.

Тому немає нічого дивного в тому, що вістря псевдоантикорупційної діяльності спецслужби націлене винятково на тих, кого Президент вважає своїми опонентами.

«Генерал за викликом» Наливайченко, який вже тривалий час незаконно та несумлінно виконує обов’язки глави СБУ, належить до тих чиновників, які за аналогією із героєм Салтикова–Щедріна, плутають поняття Вітчизна та «Ваше превосходительство».

Що стосується традиційних виступів Кислинського, з нього нема що взяти, бо придворні блазні навіть в часи абсолютизму користалися безмежно свободою слова. Натомість пан Наливайченко рано чи пізно понесе відповідальність за приватизацію СБУ на користь окремих осіб, знищення та дискредитацію Служби безпеки, її перетворення в управління з чорного піару при Секретаріаті Президента.

Варто також нагадати, що буквально днями депутат від фракції БЮТ Святослав Олійник отримав відповідь на своє звернення до Генпрокуратури. ГПУ підтвердила всю абсурдність попередніх звинувачень заступника глави СП Андрія Кислинського на адресу Прем’єр-міністра щодо нібито зради національних інтересів. Поза сумнівом, така сама доля очікує і сьогоднішні брутальні заяви з Банкової”.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.