Голова ВАСУ розповів про цікаві речі

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 7.11.2008 14:08 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6087

Прийняття до розгляду суддею окружного адміністративного суду Києва Володимиром Келебердою позову БЮТ щодо законності указу Президента України про розпуск парламенту є зловживанням правом судити.

Про це сьогодні на конференції суддів адміністративних судів заявив голова Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк

"У цьому випадку ми маємо відверте протиправне втручання у конституційні повноваження Президента України, питання щодо яких повинен вирішувати Конституційний суд. Відверто неправосудні рішення, умисні зловживання суддями своїми повноваженнями – це посягання на законність, права людини, правопорядок, а в деяких випадках і національну безпеку України", - сказав Пасенюк.

Він наголосив, що акти глави держави знаходяться поза юрисдикцією загальних судів.

Від “Аратти”: ми вельми здивовані відкриттям шановного судді, в якому йому, очевидно, допомогли колеги із Банкової.

І у нас, принагідно одразу ж виникло запитання до високошановних фахівців із забезпечення нашого із вами права: а як бути, в такому разі із поновленням пана Піскуна на посаді Генпрокурора? Адже, нагадаємо шановним правникам, Піскун оскарджував Укази Президента саме у суді загальної юрисдикції, а не у КС.

Отже, за логікою пана Пасенюка, суд загальної юрисдикції ухвалив завідомо неправосудне рішення, а Президент, на цій підставі - скасував свій Указ про звільнення Святослава Піскуна із посади Генпрокурора.

Таким чином, після незаконного Указу про поновлення на посаді, Піскун: незаконно обіймав посаду Генпрокурора, отримуючи за це матеріальну винагороду; ухвалював незаконні рішення тощо. Врешті, у підсумку зазначених дій, групою осіб, у складі спецназу МВС на чолі із міністром та народними депутатами, було захоплено приміщення ГПУ...

Із нетерпінням чекатимемо кваліфікованої відповіді пана Пасенюка. І генерального прокурора Медведька, зрозуміло, оскільки за даним фактом нібито розслідується кримінальна справа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.