Створено коаліцію національної єдності

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 3.08.2006 14:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=609

"Наша Україна" і Партія регіонів підписали меморандум про створення коаліції у новому форматі. При цьому змінено назву коаліції – вона називатиметься коаліція національної єдності.

За словами одного з лідерів "Нашої України" Романа Зварича, згодом до цього меморандуму приєднаються інші фракції, які будуть входити до коаліції.

Відповідаючи на питання, чи вся фракція "Наша Україна" готова приєднатися до коаліції, Зварич відповів: "Коли ви так ставите питання – я відповідаю "так".

Щодо того, чи голосуватиме "Наша Україна" за прем’єра Януковича, Зварич сказав, що це питання не розглядалося на рівні фракції.

"Подання Президента базується на цій пропозиції, яка надійшла від антикризової коаліції, і тому говорити про те, що коаліція в новому форматі зобов'язана підтримати кандидатуру попередньої, немає підстав", - сказав депутат.

За словами Зварича, в основу діяльності нової коаліції буде покладено основні позиції Універсалу національної єдності.

Депутат повідомив, що у тексті Універсалу "зняті всі гострі кути, які були в проекті документа, погоджені питання щодо унітарності, землі, державного статусу української мови й пункт щодо вступу в НАТО"

Також депутат повідомив, що під час наради лідерів фракцій було вирішено, що голосування по кандидатурі Віктора Януковича відбудеться на вечірньому засіданні.

На нараді також обговорювалося питання Конституційного Суду. Як відомо, це принципова вимога Президента.

"Ми знайшли можливість вирішити це питання раз і назавжди, щоб уже в п’ятницю було створено умови, аби судді Конституційного Суду могли скласти присягу і таким чином Конституційний Суд почав працювати", - сказав Зварич.

Таким чином, "В Україні складається нова політична ситуація, що дозволяє вийти з політичної кризи", наголосив "нашоукраїнець".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.