Яценюк запропонував замість коаліції підписати угоду

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 10.11.2008 13:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6091

Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк запропонував лідерам фракцій підписати угоду між парламентом, урядом і Президентом про тимчасову взаємодію та співпрацю.

Про це він заявив під час засідання погоджувальної ради голів парламентських фракцій.

"Сьогодні, коли питання коаліції поки що не вирішено, так само, як і не має легітимного вирішення питання щодо дострокових парламентських виборів, з огляду на це у нас є єдиний вихід – об'єднатися разом, прийняти спільну відповідальність між усіма фракціями парламенту, між Президентом і Кабміном. І до того моменту, поки ми не вирішимо політичну кризу в цілому, діяти у порядку тимчасової взаємодії для подолання як економічної, так і вирішення політичної кризи", - сказав Яценюк.

БЮТ вже висловив готовність підтримати ініціативу голови ВР Арсенія Яценюка щодо підписання угоди між ВР, парламентськими фракціями, урядом і Президентом.

Про це заявив сьогодні голова фракції БЮТ Іван Кириленко під час засідання погоджувальної ради голів парламентських фракцій.

За словами Кириленка, фракція підтримає дану ініціативу незалежно від того, який буде результат відповідних консультацій – "чи то підписання документу, чи просте потискання рук і далі спільна робота".

"Ми підтримаємо у будь-якому форматі для того, що вирішувати важливі питання", - сказав він.

Голова фракції Блоку Литвина в Верховній Раді України Володимир Литвин пропонує провести консультації перед підписанням угоди між ВР, парламентськими фракціями, урядом і Президентом.

Про це він заявив сьогодні під час засідання погоджувальної ради.

"Краще нам прийняти угоду, щоб усі ходили на роботу", - сказав Литвин. Він також підкреслив, що якщо вже і виходити на підписання такої угоди, то треба провести серйозну розмову у ВР з усього комплексу проблем, які існують в Україні. "А після того вже говорити, що нам треба об'єднуватися", - сказав Литвин.

Між тим, у СП вважають, що необхідним елементом можливих домовленостей має стати коаліція.

Будь-який формат коаліції є сьогодні прийнятним.

Про це заявив заступник голови Секретаріату Президента Андрій Кислинський, повідомляє прес-служба глави держави.

"Сьогодні прийнятним є будь-який формат парламентської більшості – чи розширена демократична коаліція, чи коаліція у 300 і більше голосів", - зазначив він.

Від “Аратти”: власне, нам, виборцям, на сьогодні вистачає проблем із без розборок обранців. Врешті, їм, обраним, ми б порадили визначитися, навіщо вони йшли до парламенту? Вовтузитися перед телекамерами за сценарієм дрібних шахрайчиків, які ховаються за широку спину гаранта? Так, для цього навряд чи варто було витрачати мільйони на лохотрони. Цикл сюжетів на телебаченні - коштує значно дешевше.

Тому ми нагадуємо їм, поки що недоторканим, - займіться тим, для чого вас обрали і у декого з вас, буде шанс на народне прощення. У протилежному випадку - готуйтеся, щонайменше, у політичний смітник. Бо на голодні шлунки локшина погано сприймається.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.