Пристрасті навколо голови. Регіоналам криза - привід для дерибану

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.11.2008 13:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6097

Регіонали, комуністи і класово близькі литвиновці втягують парламент у новий портфельний дерибан. Очевидно, що криза для них - привід для покращення особистого статку, про інтереси виборців, тобто, біомаси не йдеться.

Верховна Рада України включила до порядку денного своєї роботи питання відставки Арсенія Яценюка з посади голови парламенту.

За таке рішення проголосували 229 з 442 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

“Голосування на біс” голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк поставив на вимогу фракції Партії регіонів.

При цьому він повідомив, що фракції “Наша Україна – Народна самооборона” та БЮТ звернулися до нього з проханням відкликати свою заяву про відставку, якщо питання про його звільнення не буде включене до порядку денного.

Після позитивного голосування Яценюк попросив лічильну комісію ВР готувати бюлетені для проведення голосування, оскільки, за процедурою, голова ВР призначається і звільняється з посади шляхом таємного голосування народних депутатів.

Спікеріада під куполом сьогодні розпочалася із ранку. Перше голосування дало негативний результат - 220 голосів.

Партія регіонів віддала за спікеріаду 170 голосів, БЮТ – 1, НУНС – 2, КПУ – 27, Блок Литвина – 20.

Яценюк поставив на голосування це питання після того, як голова регламентного комітету Верховної Ради Олександр Єфремов заявив, що Комітет розглянув заяву спікера про звільнення та рекомендує розглянути його депутатам.

Замість післямови. Наразі ми, виборці отримали гарний наочний приклад: хто насправді переймається фінансово-економічною кризою, а кого, більш за все, - цікавлять портфелі, як засіб дерибану у свою кишеню.

Якщо ви звернете увагу на результат поіменного голосування, то побачите - окрім відверто російських маріонеток (ПР та КПУ) безголового парламенту бажають литвиновці та активісти ЄЦ імені Балоги.

Отже не важко здогадатися, кому вигідно під час кризи внести безлад у парламент, позбавивши державу можливості оперативно реагувати на кризові явища у конституційний спосіб.

А може, інтереси агресивного сусіда співпали із манакальною жагою влади певних посадовців? Не даремно ж у біомаси запущено мульку про “сильну руку”.

За матеріалами інформагенцій


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.