На завтра у парламенті - день презентації депутатських ОЗУ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.11.2008 14:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6098

Завтра Генеральний прокурор Олександр Медведько має розповісти нардепам про банди “Воробйов”, “Дробяков” та загадковий “Брокар”, представивши їхніх очільників.

Сьогодні 412 народних депутатів, представників усіх фракцій парламенту, підтримали пропозицію Заступника Голови Верховної Ради, члена БЮТ Миколи Томенка щодо невідкладного заслуховування у ВР інформації Генерального прокурора про докази стосовно протиправних дій народних депутатів, які звинувачуються в.о. Голови СБУ Валентином Наливайченком.

«В разі, якщо Генпрокурор повідомить, що бодай на одного народного депутата такі докази існують, парламент має невідкладно розпочати процедуру розгляду зняття депутатської недоторканності та притягнення нардепа до кримінальної відповідальності. В іншому випадку, Верховна Рада має відреагувати належним чином на активну політичну телевізійну діяльність виконуючого обов’язки голови СБУ», - вважає Томенко.

Він нагадав, що спеціальна правова процедура щодо притягнення народного депутата до кримінальної відповідальності чітко визначена у законодавстві, зокрема, у статті 80 Конституції України та Главі 35 Регламенту Верховної Ради України.

Як повідомлялося раніше, нардеп Геннадій Москаль, якого публічно звинуватив у злочинах Наливайченко ініціював створення спеціальної слідчої комісії із розслідування протиправних дій СБУ.

За його словами, він має задокументовані факти тиску СБУ на керівників кримських громадських організацій, яким пропонують підписати фальшиві покази про "злочинну діяльність" Москаля на посаді керівника УМВС АР Крим.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.