Щойно підписано Універсал

Автор/джерело -  © "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 3.08.2006 16:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=610

Сьогодні в приміщенні Адміністрації Президента України відбулося закінчення круглого столу та підписання Універсалу національної єдності.

Його підписали без застережень: від партії СПУ – Василь Цушко, від НСНУ – Роман Безсмертний, від партії «Регіонів» - Віктор Янукович, Президент Віктор Ющенко, в.о. прем’єра Юрій Єхануров, Голова Верховної Ради України Олександр Мороз.

Лідер КПУ Петро Симоненко підписав Універсал із застереженнями. Зокрема, щодо власності на землю, оподаткування нерухомості, статусу російської мови, вступу до НАТО та ЄС.

Відмовилася підписувати документ лідер БЮТ Юлія Тимошенко. Вона назвала змінений текст Універсалу «зрадою». Лідер БЮТ, у своєму виступі зазначила, що від першого варіанту тексту Універсалу в кінцевому залишилася хіба що фраза про здоровий спосіб життя.

На цей закид Президент України дорікнув Юлії Тимошенко, що вона не знає, про яку редакцію Універсалу йдеться, бо весь цей час не брала участі в роботі над ним. Віктор Ющенко: "Хотів би на цю демагогію сказати, якби ви доклалися, перстом своїм, хоча б до одного пункту, у вас би появилось право так говорити. Ви жодного разу в залі не були! Ви який варіант хочете підписати? Перший? Підписуйте перший. Четвертий? Сьомий?"

Тимошенко в черговий раз офіційно проголосила, що БЮТ переходить до парламентської опозиції та створюватиме міжфракційне опозиційне об’єднання.

Юрій Єхануров у своєму виступі зазначив, що його уряд передасть новому уряду економіку «в нормальному стані»."Універсал визначає, що програма Президента і в майбутньому буде виконуватися. Сьогодні ми виконуємо волю народу України», – сказав він.

По закінченні процедури підписання Президент Ющенко подякував всім учасникам круглого столу за продуктивний діалог та бажання чути один одного, знаходити компромісні рішення. Він подякував представникам громадськості за плідну участь у роботі круглого столу, назвавши їх «совістю нації».

На церемонії підписання Універсалу «совість нації» із невідомих причин була відсутня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.