Москаль вимагає у Наливайченка пояснень. Для судового позову

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 11.11.2008 15:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6100

Нардеп Генналій Москаль публічно захжадав від в.о. голови СБУ письмових роз’яснень, необхідних для подання судового позову. І розповів, що збрехав шеф спецслужби.

Про це повідомила прес-служба.

У офіційному звернені до Наливайченка, Москаль зазначає, що наклепницька компанія проти нього, розгорнута із метою помсти. “Особисто Ви та Ваші співробітники вже переступили розумну межу дозволеного та скотилися до рівня пліток і відкритої дезінформації, а жага до помсти взяла верх над здоровим глуздом”. - зазначає Москаль у зверненні.

"Для подання позовної заяви до суду про захист честі, гідності та ділової репутації прошу повідомити мене:

1. Про факт незаконного відведення мною кримської землі фірмі «Консоль». За яких обставин і коли я здійснював передачу земельної ділянки фірмі «Консоль», з указанням місцезнаходження виділеного земельного паю. До Вашого відома, земельні ділянки, згідно діючого законодавства, відводяться під потреби органами місцевого самоврядування, а не народними депутатами України.

2. Про факт причетності мене до контрабанди автомобіля «Лексус». Прошу повідомити: де, коли, при яких обставинах мною здійснювалося перевезення вказаного автомобіля через державний кордон України, а також місцезнаходження на сьогоднішній день цього автомобіля та його власника.

3. Про місцезнаходження готелів у Чехії та Македонії, власником яких я є". - мовиться у зверненні.

Окрім того, нардеп Москаль наводить у заяві конкретні факти, де шеф СБУ сказав неправду:

"14 жовтня 2008 року прокуратура міста Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину у відношенні посадових осіб Державного комітету України в справах національностей та міграції за матеріалами, які поступили до СБУ України ніби то в 2004 році. У матеріалах зазначалося, що службові особи Державного комітету в справах національностей та міграції причетні до незаконної видачі посвідчень учасникам бойових дій.

4 листопада 2008 року Шевченківський районний суд м. Києва закрив провадження за протоколом, складеним працівниками СБУ згідно закону України про боротьбу з корупцією нібито за незаконне отримання статусу учасника бойових дій за матеріалами Державного комітету України в справах національностей та міграції. Суд не знайшов у наданих матеріалах складу корупційних дій.

Вищенаведені факти були відомі в.о. голови СБУ Валентину Наливайченку під час прес-конференції 6 листопада 2008 року. Однак він свідомо ввів в оману громадськість України з метою компрометації народного депутата України Геннадія Москаля.

Перед тим, як заявляти про шокуючі громадськість факти, необхідно вивчити діюче в Україні кримінальне законодавство, яке не передбачає відповідальності за корупційні дії, і поняття «корупційні дії» відсутнє в кримінальному і кримінально-процесуальному кодексах України. Діючим законодавством передбачена адміністративна відповідальність за корупційні дії згідно закону України «Про боротьбу з корупцією».
З цієї причини заяви пана Наливайченка стосовно народного депутата України Геннадія Москаля про направлення матеріалів до Генеральної прокуратури України за скоєння корупційних діянь не відповідають дійсності.

Згідно постанови Кабміну від 12 травня 2004 року №302 про порядок видачі посвідчень і нагородних знаків ветеранам війни в п.6 сказано: посвідчення учасника війни і нагрудних знаків видається органами Міністерства оборони, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони МВС (тобто військовими формуваннями).

Державний комітет України в справах національностей та міграції в даній постанові не значиться, тобто не має права видавати вказані документи.

Згідно наказу міністра оброни України №208 від 26 листопада 2006 року, у військових комісаріатах створені комісії для розгляду питань щодо присвоєння статусу учасника бойових дій. Даним наказом затверджено положення про дані комісії.

Комісія при військових комісаріатах встановила статус учасника бойових дій, видала відповідні посвідчення бойових дій двом співробітникам Державного комітету України в справах національностей та міграції".

У зв'язку із цим, Москаль вважає гучні викриття СБУ - провокацією.

"З даної причини твердження пана Наливайченка про особисту участь народного депутата Москаля про особисту виписку даних посвідчень є спеціально спланованою провокацією". - наголошує народний депутат.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.