Москаль подав у суд на керівництво СБУ

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 12.11.2008 14:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6105

Спроби дискредитації його,як нардепа, які активно робляться керівництвом СБУ Москаль вважає помстою за його депутатську діяльність.

Народний депутат Геннадій Москаль сьогодні подав позовні заяви до суду на в. о голови СБУ Валентина Наливайченка та його заступника Тиберія Дурдинця.

Про це він повідомив на прес-конференції.

За словами Москаля, позов був поданий після ряду звинувачень на його адресу з боку керівників СБУ про ніби то скоєні ним правопорушення. Зокрема, це контрабанда автомобіля Lexus, незаконне отримання ділянки в Криму, а також володіння готелями в Чехії та Македонії.

«Я сьогодні звернувся до пана Наливайченка, комітет з організованою злочинності та корупції готовий виїхати разом з працівниками СБУ в пошуках цих готелів, і якщо вони будуть знайдені, я даю слово, що там постійно будуть відпочивати працівники СБУ…», — зауважив народний депутат.

Геннадій Москаль також наголосив: «Я не оцінюю свою честь в одну гривну, тому я в першому і другому поданні на пана Наливайченка вказав компенсацію за моральний збиток по 200 тис. грн., а на пана Дурдинця, якщо він заступник, — 150 тис. за нанесення моральних збитків».

Служба безпеки України «проспала» русинство на Закарпатті, не встановила винних у скоєнні вандалізму на горі Говерла. зазначив народний депутат Геннадій Москаль.

За його словами, всі ті «досягнення», про які говорить СБУ, «нічим не закінчуються і нічим не підтверджуються».

Політик також нагадав, що він розробив новий законопроект про Службу безпеки України, в якому, зокрема, діяльність СБУ приводиться у відповідність з нормами ПАРЄ. "У документі передбачена зміна військового статусу працівників СБУ на цивільний. За Службою залишаються контр розвідувальні, антитерористичні функції, завдання захисту територіальної цілісності держави», — зазначив Москаль.

Геннадій Москаль також наголосив, що після оприлюднення такої ініціативи він почав отримувати погрози на свою адресу на кшталт «ми йому ще покажемо». «Але нехай СБУ не думає, що своїми атаками зможе збити мене з ніг. Я зможу захистити себе», — заявив політик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.