Генеральний прокурор публічно спростував трубадурів з СБУ

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 12.11.2008 15:15 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6107

Генеральний прокурор України Олександр Медведько стверджує, що кримінальних справ стосовно народних депутатів у провадженні правоохоронних органів немає.

Про це він заявив сьогодні, виступаючи у Верховній Раді.

«Кримінальних справ стосовно народних депутатів в провадженні правоохоронних органів на даний час немає, тому підстав, щоб генеральний прокурор звернувся з відповідним поданням (до парламенту) немає», - сказав Медведько.

Генеральна прокуратура України відмовила в порушенні кримінальної справи щодо причетності одного з заступників міністра праці та соціальної політики до незаконних оборудок з грошима, заявив сьогодні генеральний прокурор України Медведько, виступаючи у Верховній Раді.

«За результатами розгляду матеріалів СБУ з цього приводу в порушенні кримінальної справи Генеральною прокуратурою відмовлено», - сказав він.

Більш того, як виявилося, до Генеральної прокуратури не надходило жодних матеріалів щодо фактів державної зради з боку прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та посадовців Кабінету міністрів, публічно заявив сьогодні у Верховній Раді генеральний прокурор України Медведько.

За його словами, до Генпрокуратури лише надійшов лист від в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка з пропозицією створення спільної групи для перевірки законності окремих рішень та дій службових осіб Кабміну.

«Коли я отримав цей лист, ми подивилися, що фактично по всіх цих запитаннях, які були поставлені в листі, ми вже провели перевірки», - сказав Медведько.

За його словами, Генпрокуратура зараз не бачить підстав для створення слідчо-оперативних груп для проведення перевірки.

Як повідомлялося раніше, 6 листопада тимчасово виконуючий обов’язки голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив про наявність інформації щодо протиправної діяльності двох народних депутатів, які згадуються у матеріалах справ про контрабанду.

Він дав зрозуміти, що народні депутати, причетні до діяльності організованих злочинних угруповань, які займаються контрабандою, входять до складу парламентського Комітету з питань з боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Тоді ж Наливайченко повідомив, що Служба безпеки передала до Генеральної прокуратури матеріали для порушення кримінальної справи стосовно народного депутата Геннадія Москаля.

Тоді ж в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив про задокументування співробітниками Служби безпеки незаконних операцій Мінпраці з коштами, призначеними для харчування дітей-“чорнобильців”. А 11 листопада він повідомив про викриття СБУ факту розкрадання 60 млн. грн. бюджетних коштів посадовцями Мінпраці під час закупівлі 18,5 тис. інвалідних візків.

Від “Аратти”: нам неабияк соромно за в.о. голови СБУ Наливайченка.

Адже принижуватися до публічної брехні - абсолютно неприпустимо звичайному громадянинові, а високопосадовцю - тим більше.

Втім, брехати і обливати брудом політичних опонентів - це загальновідома традиція команди Президента Віктора Ющенка. От тільки, як на нас, пересічних виборців, не зовсім зрозуміло: на що сподівається Віктор Андрійович? У такий спосіб утриматися у владі?

Нам здається, аби припинити цю владну клоунаду вельми актуальним із кожним днем стає проведення референдуму про довіру Президентові. Бо іншого виходу із цього сорому просто немає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.