"Нафтогаз України" погасить борг перед RosUkrEnergo найближчим часом

Автор/джерело -  © Радіо Ера-FM



Дата публiкацiї - 3.08.2006 17:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=611

Національна акціонерна компанія (НАК) «Нафтогаз України» найближчим часом погасить заборгованість перед RosUkrEnergoAG (Швейцарія) в розмірі $371,789 млн за природний газ, поставлений у першому кварталі 2006 року.

Про це повідомив міністр палива й енергетики України Іван Плачков. "Сьогодні «Нафтогаз» відпрацьовує відповідний кредит. Думаю, на цьому тижні цей кредит буде отримано й ми розрахуємося за спожитий газ», – сказав голова Мінпаливенерго під час виступу в парламенті в четвер.

І.Плачков вважає, що питання погашення заборгованості «Нафтогазу України» перед RosUkrEnergo буде вирішено без залучення Арбітражного інституту торгової палати Стокгольма. «Я впевнений, що до судових справ і до розгляду цього питання на суді не дійде», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, RosUkrEnergo у вівторок поширило повідомлення про те, що може звернутися до Арбітражного інституту торгової палати Стокгольма, якщо «Нафтогаз України» до 15 серпня не погасить прострочену заборгованість у розмірі $371,789 млн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.