Ширка - понад усе. Янукович робить останній стабілізЄЦ, киданувши гаранта?

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 13.11.2008 14:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6112

Ми зробимо спробу, можливо вже останню у цьому скликанні Верховної Ради, стабілізувати роботу парламенту. Я маю на це надію.

Про це заявив сьогодні лідер ПР Віктор Янукович.

“Ми розуміємо – формування будь-якого формату більшості в цьому парламенті – дуже проблематично. У нас є 222 голоси – це ПР, Блок Литвина і комуністи. Це основа. Хто ще з депутатів до нас приєднається – покаже час. Але я переконаний – така більшість зможе об'єднатися навколо виборів нового голови Верховної Ради. Серед кандидатів ми розглядаємо сьогодні Олександра Лавриновича, Володимира Литвина, Адама Мартинюка, Івана Плюща”. - заявив Янукович.

Виявляється, що те, за чим ми вчора спостерегали - чисто порятунок України. При тому, із кидаловом дружбана-гаранта. "Для мене нема різниці – Томенко, Тимошенко чи Ющенко. Вони всі – члени однієї команди. Однієї коаліції. Вони всі – наші опоненти.

Так, мені дзвонив Президент Ющенко з Варшави – два рази. І просив не ставити питання про звільнення Арсенія Яценюка з посади Голови Верховної Ради.

Я відповів – в умовах, коли в парламенті нема більшості – Арсеній Яценюк реально не здатний ефективно організувати роботу Верховної Ради. І до тієї економічної кризи, яку створив в країні Уряд Тимошенко, додається ще неефективна робота парламенту. А це ще більше погіршує загальну ситуацію.

Яценюк написав заяву про свою відставку після того, як остаточно розвалилася помаранчева коаліція. І він вчинив чесно. Фактично Яценюк зняв з себе відповідальність за неефективну роботу парламенту. А далі... Чи то Президент чи то Прем'єр-міністр підказали йому залишитися. І Арсеній Петрович залишився – в ролі підтанцьовки для Президента чи Прем'єр-міністра" - сказав Янукович.

Зрозуміло, що нині у двічі не судимого політичного діяча на меті - якнайскоріше дістатися до кабінету №1 на Грушевського. "Ми ще в липні цього року висловили своє ставлення до політики уряду Тимошенко і поставили тоді питання в парламенті про його відставку. Але нас не підтримали. З цього часу ситуація ще погіршилася, значно погіршилася в порівнянні з липнем-місяцем. І вихід є лише один – відставка нинішнього уряду." - зазначив Янукович.

Замість післямови. Ми не такі наївні, аби довіряти словам людини, яка вже неодноразово публічно брехала. Починаючи від власної біографії.

Втім, ми також не маємо жодного сумніву, що новітній альянс гаранта із двічі не судимим буде для Віктора Андрійовича вдалим, а тим більше - продуктивним. Хоча, можливо, ми помиляємося. Все залежить від апетитів на громадське корито. Якщо гарант задовольниться тим, що йому відкатають, то номінально він може отримати подачку у вигляді другого терміну на сфальсифікованих виборах. Але це вже буде примара влади у паханаті Ахметова й Януковича.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.