Хто нами править. Нацбезпека і оборона ніщо, коли мовиться про дерибани та портфелі

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 13.11.2008 15:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6114

Міністр оборони України Юрій Єхануров наголошує, що сьогоднішня політична боротьба в Україні ставить безпеку й оборону держави у розряд другорядних питань.

Про це Єхануров заявив у виступі на пленарному засіданні під час консультацій високого рівня Україна-НАТО за участю міністрів оборони альянсу, які тривають сьогодні у Таллінні.

«Важливим чинником безпеки України є і внутрішня ситуація у державі. На жаль, сьогодні політична боротьба ставить безпеку і оборону держави у розряд другорядних питань», - сказав Єхануров.

При цьому він зазначив, що українське військо дистанціювалося від політики. «Позитивним досягненням демократичних реформ в Україні є безумовне дистанціювання Збройних Сил від діяльності політичних блоків», – сказав міністр.

Єхануров у виступі перед міністрами оборони країн НАТО також зазначив, що, не зважаючи на розбіжності у політичних поглядах окремих українських партій, своєрідним консолідуючим елементом їх програм є визнання необхідності підвищення обороноздатності держави.

«Це є позитивний сигнал для подальшого продовження процесу набуття Збройними Силами військових критеріїв членства у Північноатлантичному альянсі», - вважає міністр оборони України.

Він також висловив сподівання, що останні дискусії політичних партій в Україні свідчать про можливості виходу української демократії з внутрішньополітичної кризи.

На думку Єханурова, ідеї економічної та воєнної безпеки повинні згуртувати українських політиків.

Від “Аратти”: наразі ми спостерегаємо прямо протилежне. Тобто, учора політиканів згуртував присмак портфельного дерибану, на який депутатські маси надихнула ватага двічі судимого Януковича.

І одразу ж усе стало другорядним: і криза, і нацбезпека, і оборона, і інтереси виборців. Бо, задля торгів під ковдрою, нардепи розбіглися по закутках аж на цілий тиждень. Це, нагадаємо, у той час, коли закриваються підприємства і тисячі їхніх виборців опиняються на вулиці, приречені жеврати на жебрацькі копійки від щедрот держави.

І все, в кінцевому стані за ради чого? Щоб знову уряд очолив напівграмотний політикан, який без суфлера не може три слова зв'язати у фразу і написати без граматичних помилок свою посаду?

Чи хтось ще плекає надію на "зростання добробуту вже сьогодні"? То запитайте у колишніх працівників фірм Ахметова, які нині просто викинуті на вулицю. Попри його приватизаційні зобов'язання перед державою.

До речі, ви вже відчули, як гарант Конституції заходився захищати ваші невід'ємні права?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.