Космос погано спить вночі та переконаний, що киянину $100 - не гроші

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 13.11.2008 17:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6117

Мер Києва Леонід Черновецький вважає популістською роботу робочої групи при Кабінеті Міністрів із вивчення обгрунтованості підвищення тарифів на проїзд в Києві в 3-4 рази до 1,5-2 гривень за поїздку.

Про це Черновецький сказав журналістам, відповідаючи на питання про свою участь в роботі групи.

«Всі комісії з приводу тарифів на проїзд в Києві - це популізм. Це не правда, що в Києві проїзд для киян подорожчав», - сказав він.

На його думку, кияни практично безкоштовно користуються метрополітеном і наземним суспільним транспортом за рахунок використання довгострокових проїзних.

Разом з тим Черновецький сказав, що його мучить совість за те, що близько 100 тис. малозабезпечених киян не охоплено його розпорядженням про надання їм пільг на оплату проїзду.

Він не уточнив, що це за категорія громадян, проте заявив, що найближчим часом виправить ситуацію.

Як повідомлялося, 6 листопада перший віце-прем’єр Олександр Турчинов доручив Мінтрансзв’язку разом з Міністерством ЖКГ перевірити до 13 листопада обгрунтованість підвищення тарифів на послуги пасажирського транспорту в Києві.

4 листопада Київміськадміністрація підвищила тарифи на проїзд в наземному суспільному транспорті та в метро в 3-4 рази до 1,5-2 гривні за 1 поїздку.

Від “Аратти”: перевершити Космоса у частині брехні й популізму - навряд чи під силу будь-якій урядовій чи іншій комісії. Бо його локшина призначена для лохів чи тяжко хворих на розумові розлади.

Бо інші вміють рахувати. Зокрема, проїздний квиток на метро коштує 365 грн. на рік. Кияни активно використовують проїздний у робочі дні, а їх приблизно 200 на рік. Отже, при цьому, аж ніяк не виходить 50 копійок за одну поїздку, а приблизно 85-90 копійок. Окрім того, практично ніхто не користується одним видом транспорту, а проїздний на два види - вже коштує 575 грн., тобто $100. У задачі для самостійного обчислення пропонується знайти задекларовані мером 50 копійок за поїздку.

Для тих, хто полюбляє рахувати, пропонуємо знайти мерові 50 копійок у цінах на інші проїздні.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.