Парламент без Голови. Президент вже проконсультувався

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 17.11.2008 16:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6128

Президент Ющенко завершив перший раунд переговорів щодо обрання голови ВР.

Про це повідомила прес-секретар Президента України Ірина Ванникова,

Глава держави завершив перший раунд переговорів із лідерами політичних сил щодо врегулювання політичної парламентської кризи. «Глава держави наполягає на якнайшвидшому відновленні повноцінної роботи Верховної Ради та наголошує, що серед першочергових завдань парламенту - обрання нового спікера», - сказала Ванникова.

Прес-секретар підкреслила, що Президент неодноразово наголошував, що хоче бачити сильний і відповідальний парламент, який міг би ефективно працювати в умовах нинішньої економічної кризи, зокрема шляхом швидкого оновлення пакету антикризових заходів.

«Парламентарії мають визначитися з форматом коаліції, яка, на переконання Віктора Ющенка, має бути не просто номінальним утворенням, а реально дієвою більшістю», - наголосила прес-секретар Президента.

За її словами, залежно від розвитку ситуації у Верховній Раді Президент продовжить консультації з лідерами парламентських фракцій.

Прес-секретар не уточнювала, із ким саме Президент проводив консультації. Наразі відомо, що фракція БЮТ до участі у консультаціях не запрошувалася.

Разом із тим, віце-спікер ВР Микола Томенко наголосив, що у ЗМІ вже з’явилася інформація, що Президент України Віктор Ющенко проводить відповідні консультації з лідером Партії регіонів Віктором Януковичем без участі представників інших політичних сил.

“Це символічно, оскільки саме ініціатори звільнення і повинні взяти на себе відповідальність за формування парламентської більшості та обрання керівника парламенту”, - сказав він.

Єдина проблема, на думку Миколи Томенка, полягає у тому, що попри усі “мажорні та оптимістичні заяви”, обрання нового спікера є набагато складнішим питанням, ніж його відсторонення.

“Принципово важливо, щоб ініціатори відсторонення Арсенія Яценюка вже у вівторок запропонували нову кандидатуру”, - додав він.

При цьому Микола Томенко наголосив, що це необхідно з огляду на те, що головним завданням, яке потрібно вирішувати на сьогодні в Україні, є подолання наслідків економічної фінансової кризи.

При цьому він додав, що саме після обрання нового керівника парламенту Верховна Рада має приступити до ухвалення антикризових законопроектів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.