Скільки коштує життя маленького українця?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.11.2008 13:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6132

Життя робітників, які загинули на будівництві президентського об’єкту - “Мистецького арсеналу” - оцінили у 306 гривень.

Держгірпромнагляд закінчив розслідування загибелі двох будівельників, які реконструювали музейний комплекс Мистецький арсенал. Керівництво загиблих робочих заплатить штраф у 306 грн.

За словами фахівців Держгірпромнагляду, винними у смертельних випадках виявилися начальник ділянки і майстер, які недогледіли технологію виробництва.

"Вибірку цегли потрібно проводити послідовно по три метри. А робочі замість трьох метрів прорубали в стіні 32 метри. Карнизу, на якому вони стояли, просто не було на чому триматися, він впав вниз і потягнув із собою цих робітників", - зазначив заступник начальника обласного Держнагляду Валерій Корпусенко.

Він також повідомив, що двох заступників гендиректора Київбудінвесту, який займається ремонтом Мистецького арсеналу, оштрафували на 153 грн кожного. При цьому ці гроші Держнагляд повинен повернути оштрафованим: за гучну справу візьметься прокуратура, яка вирішить, як ще покарати винних.

Зараз споруду початку 19 століття не реконструюють. Але відновити роботи із оновлення музею можуть вже найближчим часом.

Як повідомлялося, 18 жовтня, реставруючи стару стіну Мистецького арсеналу, із карниза впали троє робітників. Двоє загинуло, один важко травмований.

Від “Аратти”: висновки державної наглядової інстанції нас навіть і не здивували. Бо українські чиновники, на чолі із обраними особами - вже давно живуть поза межами чинного законодавства.

А чинне законодавство, у подібних випадках - однозначно вимагає притягнення до кримінальної відповідальності керівників, які винні у НП із тяжкими наслідками.

Можливо, що те, що сталося, певною мірою ілюструє загальний стан із виконанням Президентом Ющенком своїх безпосередніх обов'язків, зокрема, тих, що стосуються виконання гарантій невід'ємних прав і свобод громадян, закріплених у Конституції. Мабуть, з-за підковдрових інтриг часу на все не вистачає.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.