Цінова війна. Урядова комісія встановила: Льоня Космос вчергове розвів киян

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 18.11.2008 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6133

Насправді, вартість проїзду в метрополітені не може перевищувати однієї гривні, а у наземному транспорті ‑ вісімдесяти копійок.

Під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України Олександра Турчинова відбулась нарада щодо попередніх підсумків перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту в Києві, повідомила прес-служба.

Під час наради члени робочої групи доповіли Олександру Турчинову про відверту протидію Київської міської державної адміністрації та підпорядкованих їй структур в отриманні об’єктивної інформації.

Але вже проаналізовані дані свідчать про необґрунтованість підвищення тарифів на транспорт та наявність можливості їх зниження принаймні вдвічі. Так, зокрема, в 2,5 рази завищена рентабельність транспортних підприємств, величина пасажиропотоку занижена, приховуються реальні доходи від рекламної та орендної діяльності, завищена амортизація, відбулось безпідставне віднесення на собівартість капітальних витрат тощо. Отримані під час перевірок дані свідчать, що вартість проїзду в метрополітені не може перевищувати однієї гривні, а у наземному транспорті ‑ вісімдесяти копійок.

Олександр Турчинов доручив Київській міській державній адміністрації привести тарифи до обґрунтованого рівня, тобто зменшити принаймні вдвічі та зобов’язав припинити заважати діяльності робочої групи.

Також Перший віце-прем’єр-міністр України доручив Державній податковій адміністрації перевірити діяльність підприємств «Київпастранс» та «Київський метрополітен», з метою ліквідації джерел тіньових доходів, виявлення реальних обсягів приховуваних надходжень та недопущення ухиляння від сплати податків.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.