Цінова війна. Уряд не може давати вказівки Космосу - і він це знає

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.11.2008 14:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6138

Кабінет міністрів не може змусити Київську держадміністрацію знизити тарифи на проїзд до 1 грн в метро і 80 коп. у наземному транспорті.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов сьогодні, журналістам у Кабінеті міністрів.

"Безумовно, відповідальність за встановлення тарифів та вартість проїзду лежить на київській владі. Кабінет міністрів не може за неї приймати рішення", - сказав Турчинов.

Він також повідомив, що робоча група Держінспекції по цінах при вивченні інформації про підвищення тарифів встановила, що Київський метрополітен має внутрішні резерви для зниження тарифів на проїзд.

"Базою для зниження вартості проїзду є наступні цифри: фактично у 2,5 рази завищена рентабельність цих підприємств. Розрахунки 24,2%, хоча за рішенням самої Київради, рентабельність таких підприємств не може перевищувати 10%. Близько 280 млн грн зараховано за рахунок неправомірного віднесення на вартість проїзду вартості капітальних вкладень, на 99 млн завищена амортизація, 365 млн. - це резерв за рахунок неврахування непрофільних доходів, а також заниження пасажиропотоку. До того ж, вартість розміщення реклами в метрополітені у 25 разів нижча середньої вартості розміщення реклами в інших місцях Києва ", - заявив перший віце-прем'єр.

За його словами, є колосальний резерв, який дозволить, за попередніми оцінками, скоротити вдвічі вартість проїзду - у метро - до 1 грн, а в наземному транспорті до 80 коп.

Як повідомлялося, перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов під час наради за попередніми підсумками перевірки обґрунтованості підвищення тарифів на проїзд доручив Київській держадміністрації знизити, хоча б, вдвічі тарифи на послуги міського пасажирського транспорту.

Заступник голови КМДА Віталій Журавський у ході свого брифінгу дав зрозуміти, що міська влада не збираються виконувати рішення урядової робочої групи стосовно обґрунтованості підвищення тарифів у столичному транспорті.

Від “Аратти”: таким чином, ми, кияни, наразі опинилися у становищі, яке в народі називають "бачили очі, що купували?..." Хоча, власне, іншого очікувати не доводилося.

Хтось проголосував за гречку, а тепер платять усі. І платитимуть надалі. Більше й більше.

Тільки не зрозуміло, чому з-за декількох тисяч неадекватних громадян має страждати увесь загал?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.