Хто буде відшкодовувати Україні збитки, Росія?

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 19.11.2008 14:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6139

Загальний розмір збитків, завданих розливом нафти у Керченській протоці в листопаді 2007 р., склав 22,5-28,6 млн дол.

Про це йдеться в оцінці потреб України в післяаварійний період у Керченській протоці внаслідок розливу нафти у листопаді 2007 р., підготовленого Європейською комісією спільно з програмою ООН з навколишнього середовища.

Як зазначив директор UNEP - Європа Кристоф Був'є, значна частина витрат України стосувалася безпосередньо усунення наслідків аварій, прибирання і очищення територій. Ця робота значною частиною була зроблена і зараз залишилася необхідність очистити дно та прибережну територію.

Водночас він наголосив, що найбільший комплекс витрат стосується втрат прибутків основних галузей економіки в АРК, а це туризм та рибальство.

Був'є відзначив, що при підрахунку збитків використовувався дуже консервативний і науково обґрунтований підхід. "За результатами аварії, що сталася, за нашою інформацією, ці втрати склали від 25,5 до 28,6 млн дол.", - сказав він.

Від “Аратти”: як неодноразово писалося, головною причиною катастрофи у Керченській протоці стало нехтування капітанами російських суден правил безпеки судноплавства.

Тепер постає логічне питання: хто відшкодовуватиме УКраїні завданих збитків? А головне, чому українські платники податків мають сплачувати нехлюйство іноземних моряків?

Чому Президент Ющенко, який, як відомо, не страждає на комплекс меншуватості, не порушить питання відшкодування збитків нашій державі перед Президентом Медвєдєвим?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.