Янукович матиме в Уряді «любих друзів»

Автор/джерело -  © Газета "Дело"



Дата публiкацiї - 4.08.2006 13:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=614

Сьогодні Верховна Рада України має затвердити Віктора Януковича Прем’єр-міністром. Очікується, що його першим заступником буде Петро Порошенко. Посади до моменту голосування в основному вже були розподілені. “Наша Україна” отримає п’ять міністерських портфелів, комуністи – два, соціалісти – три або чотири. Біля десяти міністерських портфеля дістанеться Партії регіонів.

Депутат від Партії регіонів Олена Лукаш підтвердила, що на посаду першого віце-прем'єра обговорюється кандидатура Порошенка. Прес-секретар Порошенка Ірина Фриз сказала: "Петро Олексійович зараз у великій політиці, і цього йому досить. Якщо будуть ухвалені остаточні кадрові рішення, він сам про це повідомить".

Планується, що міністри закордонних справ і оборони Борис Тарасюк і Анатолій Гриценко, яких Верховна Рада затверджує за пропозицією президента, збережуть свої портфелі. "Ці дві міністерські посади — конституційна квота президента. І вони залишаться в його розпорядженні", — сказав Гриценко, пояснюючи, що має намір залишатися на своїй посаді і далі.

Як відзначив один з лідерів Партії регіонів Євген Кушнарьов, "регіонали" будуть розподіляти посади в Кабміні так само, як і парламентські комітети — за принципом пропорційності. "Партія регіонів однозначно одержує більшість посад, хоча нам довелося піти на деякі компроміси і з "нашеукраїнцями", — сказав Кушнарьов. Водночас, за словами Кушнарьова, "жорстких торгів навколо портфелів із Президентом не було і нема, тому що обидві фракції багато в чому мають єдине бачення з низки професійних кандидатур, які варто залишити в новому уряді". Серед таких кандидатур — міністри транспорту й економіки Віктор Бондар і Арсеній Яценюк.

Микола Азаров одержить портфель міністра фінансів і, можливо, буде одним з віце-прем'єрів. "Регіонали" також отримають портфелі всіх паливно-енергетичних відомств, в тому числі голів НАК “Нафтогаз України” і НКРЕ. Міністром палива й енергетики за даними джерел, стане Андрій Клюєв, а головою Мінвуглепрому — Сергій Тулуб.

Соціалісти збережуть три посади — міністрів АПК, освіти і посаду голови ФДМ. За словами соціаліста Віталія Шибка, КПУ буде надано два портфелі в Кабміні. Швидше за все, це будуть посади міністра праці і соцполітики, а також молоді і спорту.

Замість Юрія Луценка міліцію, як очікується, очолить Євген Червоненко. "Буду там, де буду потрібен країні. Я виступав і виступаю за широку коаліцію, і як вирішить Президент, як вирішить коаліція, так я і вчиню", — заявив Червоненко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.