Космічні гартування. Тисячі киян, не маючи боргів, мерзнуть у оселях

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.11.2008 12:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6142

Кияни, як й інші українські громадяни, на власній шкірі продовжують відчувати переваги соціалістичного комунгоспу: їхні гроші, проплачні за послуги, у наглий спосіб розкрадабться без надання послуг як таких. Чиновницка братія киває один на одного.

Як повідомила прес-служба, 19 листопада внаслідок примусового пониження тиску газу на ТЕЦ-6 Київенерго спрацював захист від зниження тиску газу перед горілками котла. Таким чином, блок №1 ТЕЦ-6 (потужність 250 МВт) було аварійно відключено від мережі. Внаслідок цього температура прямої мережевої води знизилася до 50°С.

На ТЕЦ-5 внаслідок примусового пониження тиску газу сьогодні відбулося аварійне розвантаження блоку потужністю 250 МВт до мінімально допустимого рівня генерації. З цих же причин аварійно відключені два водогрійні котли ТЕЦ-5, що призвело до зниження прямої мережевої води до 54 °С.

Внаслідок примусового пониження тиску газу на київських ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6 зниження температури вплинуло на опалення 9197 споживачів. Недогрів відчули 4995 житлових будинків, 184 лікувальні заклади, 276 дитсадків, 233 школи, 3509 відомчих закладів. Загалом, невиконання температурного графіку теплоносія вплинуло на якість послуг з гарячої води та централізованого опалення для 2 млн. мешканців Києва.

«АК «Київенерго» неодноразово попереджала про вірогідність аварійного відключення блоків київських ТЕЦ, але питання постачання природного газу на енергооб’єкти Компанії досі не вирішується.

Ситуація щодо енергозабезпечення столиці наразі залишається критичною. «Про загрозливий стан з опаленням столиці АК «Київенерго» інформує офіційними листами всі органи влади, від яких залежить стабілізація ситуації. Попередження про можливі наслідки у разі зупинки теплоцентралей надіслано також МНС, всім контролюючим та правоохоронним органам», - заявив технічний директор АК «Київенерго» Юрій Гладишев.

Замість післямови. Як ми повідомляли раніше, причина так званого катастрофічного стану одна - КМДА, яка просто не перерахувала гроші за спожитий газ.

І що? ГПУ миттєво заходилася розслідувати факт шахрайства у особо великих розмірах (адже мова йде про десятки мільйонів гривень громадського бюджету та фактичне ошукування десятків тисяч громадян, які не отримують проплачену послугу)? Ми щось не чули. А ви?

А може Президент Ющенко, виконуючи свої службові обов'язки, Указом, - за безвідповідальність і нехлюйство звільнив із посади Черновецького? Не чули? Ми також.

Як і про кримінальні справи та звільнення чиновників за аналогічний злочин у інших містах України, громадяни яких мерзнуть у оселях за власні гроші.

І, напевно, не почуєте. Бо нинішня «відповідальна влада» як ніколи пов'язана круговою порукою дерибану. Як кажуть: крук круку в око не дзьобне.

Поки ми із вами не зрозуміємо, що добрих царів - не буває.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.