Неймовірно! Президент Ющенко скасував космічні тарифи

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 20.11.2008 13:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6143

Сьогодні Президент України Указом скасував три розпорядження голови Київської міськдержадміністрації від 30 жовтня 2008 року, якими було підвищено тарифи на теплопостачання, водопостачання та водовідведення (№ 1487, № 1488, № 1489).

Про це заявила прес-секретар Глави держави Ірина Ванникова під час брифінгу у Секретаріаті Президента України.

«На переконання Глави держави, згадані документи грубо порушують Конституцію та закони України. Зокрема, голова КМДА проігнорував вимоги Закону «Про житлово-комунальні послуги», підвищивши тарифи без економічного обґрунтування та без надання інформації про їх структуру. Затверджені тарифи в окремих випадках у 10 разів перевищують максимально допустимий рівень, затверджений Держцінінспекцією», - зауважила Ірина Ванникова.

Вона наголосила, що, на переконання Президента України, голова КМДА перевищив службові повноваження, оскільки встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги віднесено до повноважень органів місцевого самоврядування.

Ванникова зазначила, що на думку Глави держави, необґрунтоване збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги в умовах економічної кризи може спричинити фінансові проблеми, або й банкрутство значної кількості підприємств і установ столиці, зростання безробіття та соціальну напругу.

«Президент вважає, що згаданими розпорядженнями голова КМДА запровадив дискримінаційний підхід для окремих бюджетних установ та суб'єктів господарювання. Такі дії суперечать Господарському кодексу України, який забороняє органам державної влади та місцевого самоврядування своїми актами ставити у нерівне становище окремі категорії суб'єктів господарювання, порушуючи правила чесної конкуренції», - підкреслила Ірина Ванникова.

Замість післямови. Ми чомусь не маємо сумніву, що детонатором для видання цього Указу стали не порушення чинного законодавства і Конституції щодо прав громадян та суб'єктів господарювання. Бо столичний мер вже котрий рік зухвало паплюжить гідність киян і публічно плює на закони. За що гарант нагороджує його орденами.

Ми підозрюємо, що Космос просто фраєрнувся від безкарності, піднявши комунальні тарифи САМОМУ Секретаріату Президента! Від такого нахабства навіть гарант типу «прозрів».

А от на маленьких українців Банковій наплювати.

Бо маленькі українці столиці їздять на роботу за космічними тарифами й платять шаленні горші за холодні радіатори опалення.

Ми висловлюємо бажання публічно вибачитися за помилкову думку, якщо Президент Ющенко своїми діями, доведе протилежне.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.