Політичні репресії. ГПУ поновла кримінальну справу на Москаля

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 20.11.2008 23:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6148

ГПУ відмінила постанову прокуратури Києва про відмову в порушенні кримінальної справи за матеріалами СБУ щодо незаконного надання громадянам у 2004 році статусу учасників бойових дій Держкомітетом України у справах національностей та міграції, яке тоді очолював Геннадій Москаль.

Як повідомила прес-служба СБУ, Генпрокуратура зобов’язала столичну прокуратуру додатково вивчити вказані матеріали та прийняти після цього відповідне рішення.

Як повідомлялося раніше, 6 листопада на брифінгу у Києві т.в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що Служба безпеки передала до Генеральної прокуратури матеріали для порушення кримінальної справи стосовно народного депутата України (фракція НУ-НС) Москаля.

“За результатами дослідчої перевірки СБУ задокументовано корупційну діяльність народного депутата України Москаля, пов’язану, насамперед, с порушенням закону про статус ветеранів війни”, - сказав Наливайченко, пояснивши при цьому, що йдеться про незаконне надання документів “чиновникам або ж просто хабарникам”, які жодного відношення не мали до бойових дій, а тому не мали жодного права вважатися ветеранами.

Як повідомив сам Москаль, 14 жовтня 2008 р. прокуратура міста Києва відмовила в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину стосовно посадових осіб Державного комітету України в справах національностей та міграції за матеріалами, які найшли до СБУ нібито в 2004 році.

4 листопада ц.р. Шевченківський районний суд м. Києва закрив провадження за протоколом, складеним працівниками СБУ згідно з законом України про боротьбу з корупцією нібито за незаконне отримання статусу учасника бойових дій за матеріалами вказаного вище держкомітету. Суд не знайшов у наданих матеріалах складу корупційних дій.

Також Москаль заявив, що Держкомнацміграції не має повноважень для надання громадянам статусу учасника бойових дій.

Від “Аратти”:власне, дії ГПУ щодо одного із найактивніших нардепів лише свідчать про політичне замовлення, а не прагнення встановити істину.

Адже, із подій, про які раптово згадали в СБУ, пройшло чотири роки. Тобто, термін, за який, при наявності бажання, у цій справі давно можна було поставити крапку.

При тому, зазначимо, що чинний КПК не визначає для розслідування подібних справ термін, більший ніж півроку. Отже, виникає логічне запитання до СБУ: на підставі чого провадження було продовжено? Це що, розслідування діянь серійного вбивці, гвалтівника чи диверсанта? Проте, у Олександра Медведька, чомусь такого запитання не виникло.

Як, очевидно, не виникає ентузіазму розслідувати факти, які нардеп Москаль викладає у своїх численних зверненнях. Зокрема, про пристрасть Балоги пересуватися на відпочинок літаками й за кошт платників податків. Чи про прихватизацію Мукачівського замку “Паланок” разом із військовим містечком у центрі міста...

Але й очевидно те, що така діяльність народного обранця із антикорупційного Комітету - явно не до смаку на Банковій, де перебуває, сформована особисто Президентом Ющенком, відповідальна влада. Та, яку він обіцяв виборцям із сцени Майдану.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.