Українці - найсильніші

Автор/джерело -  © "Аратта-Україна"



Дата публiкацiї - 4.08.2006 14:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=615

З 1 по 3 серпня в Києві відбувався Чемпіонат світу серед команд богатирів за звання "Найсильніша нація планети-2006". Це вже 8-ий турнір, який проводиться під егідою «Міжнародної Федерації Найсильніших атлетів».

Найсильніша людина світу та України Василь Вірастюк

Цього року у змаганнях брали участь атлети з України, Росії, Великобританії, США, Польщі, Фінляндії, Ісландії та Литви. Серед них найсильніша людина світу та України Василь Вірастюк, чотириразовий переможець "Арнольд-классик" з Литви Жедрунас Савицкас, шестиразовий "Містер Юниверс", чемпіон Британії Едди Елвуд.

Україна другий раз одержала право на проведення чемпіонату світу серед команд богатирів, який цими днями проходив в столиці України на трьох площадках - на Софіївскій площі, у Гідропарку на "Острові "Венус" та біля арки Дружби народів, де відбувся фінал.

Президент України Віктор Ющенко сьогодні привітав національну збірну найсильніших атлетів України – переможців чемпіонату світу за звання «Найсильніша нація планети».

В. Ющенко побажав чемпіонам міцного здоров'я, щастя та нових перемог в ім'я України. «Країна пишатиметься вашими блискучими перемогами», – відзначив Президент.

Учора у фінальних змаганнях перемогла команда українських богатирів у складі: Василь Вірасюк, Олександр Пеканов, Михайло Старов, Віктор Юрченко і Кирило Чупринін. Вони отримали перемогу у 6 з 7 дисциплін, залишивши на другому місці торішніх чемпіонів – литовців.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.