Нардепи непрацюючого парламенту завернулися до Тимошенко

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.11.2008 15:52 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6150

Депутат ВР від фракції НУ-НС, голова комітету з питань національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко закликав прем’єр-міністра посприяти прийняттю програми будівництва сучасних військових кораблів класу “корвет”.

У своєму листі на адресу Юлії Тимошенко Гриценко висловив стурбованість членів комітету тим, що неодноразові звернення до голови уряду стосовно розробки та затвердження програми створення кораблів класу "корвет" не дали позитивного результату.

"Через недопустиме затягування терміну розробки програми зірвано не тільки директивні терміни створення корабля, визначені розпорядженням Кабінету міністрів України від 9 серпня 2005 року, але й піддається сумніву взагалі будівництво корабля у найближчі 10 років", - передала слова Гриценка його прес-служба.

У листі Гриценко також зазначив, що Міністерство оборони без узгодження з урядом приймає рішення про припинення виконання робіт українськими проектувальниками і виробниками щодо даного проекту і веде переговори про будівництво кораблів суднобудівельними іноземними компаніями.

"У зв’язку із цим державні кошти підуть на фінансування іноземних виробників, що суперечить національним інтересам і антикризовим заходам, які приймаються в Україні", - сказано в листі.

Екс-міністр оборони також нагадав, що, приймаючи рішення про будівництво кораблів, Кабінет міністрів ставив за мету збереження виробництва, наукового та кадрового потенціалу суднобудівної галузі, можливість нарощування обсягів експорту продукції та отримання валютних надходжень до державного бюджету.

Гриценко закликав Тимошенко невідкладно розглянути питання на засіданні уряду за участю членів парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.

Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони раніше звинуватив Кабінет міністрів і Міністерство оборони у затягуванні прийняття програми будівництва сучасних військових кораблів класу "корвет".

У вересні 2007 року Міноборони заявляло про плани прийняти на озброєння перший корабель класу "корвет" українського виробництва в 2011 році. Орієнтовна вартість одного корабля становить близько 250 млн євро. Всього передбачалося побудувати від 4 до 14 корветів водотоннажністю 2,5 тисячі тонн із застосуванням технології Стелс, що дозволить кораблю бути менш помітним.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.