В Уельсі виберуть найбільшого у світі брехуна

Автор/джерело -  © РБК



Дата публiкацiї - 21.11.2008 16:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6151

Розповідачі найграндіозніших небилиць і вигадок збираються у невеликому містечку Сентон Бридж у валлійській області Камбрія на щорічний усесвітній конкурс брехунів.

Нинішнього року боротьба за звання найбільшого брехуна обіцяє бути, як завжди, напруженою. У турнірі беруть участь як загартовані в колишніх словесних боях фантазери, так і дебютанти.

Історія конкурсу йде у XIX століття, коли своїми легендарними історіями в окрузі і за його межами став знаменитий місцевий поміщик Уїлл Рітсон (1808-1890). Його пам'яті - "найбільшого брехуна Камбрії" - і присвячений нинішній конкурс.

Зараз на конкурс приїжджають люди зі всієї Британії. Проте ніхто не домігся таких успіхів, як місцевий фермер Джон Грем, або Джоні-Брехун - шестикратний володар почесного трофея.

Вісім суддів вручили йому кубок 2007 року за історію про те, як він врешті-решт зловив величезну тріску, але тільки після того, як ухитрився оглушити її діжкою з гірким пивом.

"Стати переможцем - це незабутньо. Вже 20 років беру участь у цьому конкурсі і до цього часу радію, як уперше, - говорить Джон Грем. - Я завжди любив веселити людей і завжди розповідав усілякі байки, так що це моя друга натура. У мене, звичайно, є деякі заготовки, але яку саме історію розповідати, я вирішу вже безпосередньо перед змаганнями".

Конкурс відкритий для будь-якого, хто купить вхідний квиток. Крім кубка, переможцеві вручається грошовий приз, а також краватка з написом "найбільший у світі брехун".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.