По спекулянтам - науковим прогресом

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 21.11.2008 16:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6153

Щорічний обсяг коштів, що отримується в результаті нелегального продажу квитків в Україні, складає 70 млрд грн.

Про це журналістам повідомив сьогодні міністр транспорту і зв'язку Йосип Вінський

Він підкреслив, що впровадження автоматизованої системи "Єдиний електронний квиток" "дозволить припинити цю корупційну схему".

Міністр також повідомив, що надалі його відомство планує включити вимоги про продаж квитків через автоматизовану систему в ліцензійні умови для приватних автоперевізників.

"Тому що якщо приватний автоперевізник не хоче працювати прозоро, то у мене як у міністра є питання: а чи має він взагалі працювати?", - сказав Й.Вінський.

Від “Аратти”: власне, першопричина спекуляції, як загальновідомо, полягає у дефіциті місць для пасажирів.

Отже, окрім зазначених електронних квитків Мінтрансу варто було б задуматися над цією проблемою. Бо ні для кого не таємниця, що між тими, хто продає квитки і тими, хто ними спекулює - вже давно стала кооперація. І, як показала практика, навіть імені квитки з подальною перевіркою особи при посадці - виявилися зовсім не ефективними. Як і облави правоохоронців.

Втім, коли немає принизливої штовханини біля каси і громадянин має можливість вільно придбати квитка на транспорт у потрібному напрямку - чи буде він переплачувати спекулянту?

Проте, із цим, особливо в Укрзалізниці, де квитковий бізнес давно поставлено на поток - явні проблеми. Навіть коли вагони перевозять більше повітря, ніж пасажирів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.