Клерки гаранта проти Космоса. Він тепер - авантюрист

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 21.11.2008 17:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6154

На Банковій перемінився вітер: тепер столичний мер, за самовправство, ризикує не отримати чергового ордена.

Указ Президента про скасування затверджених Київською міською держадміністрацією нових тарифів на тепло та воду для окремих бюджетних установ і суб'єктів господарювання буде виконуватися незалежно від позиції столичної влади.

Про це заявив сьогодні Перший заступник Глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак.

За його словами, КМДА спробувала запровадити нові тарифи без належного економічного аналізу й обґрунтування, що й спричинило невиправдане більш як три- та десятикратне збільшення тарифів для окремих категорій споживачів.

Шлапак відзначив, що Указ Глави держави виданий з урахуванням консолідованих висновків компетентних державних органів - Державної цінової інспекції, Антимонопольного комітету і Міністерства з питань житлово-комунального господарства. За їхніми фаховими оцінками, багатократне підвищення тарифів у Києві економічно не виправдане. Крім того, в умовах наростання фінансово-економічної кризи воно загрожувало скороченням робочих місць і ланцюговим зростанням цін.

«Звісно, столичний градоначальник хотів зібрати черговий піар-урожай, створюючи видимість піклування про інтереси простих киян. Однак це авантюрне підвищення тарифів, врешті-решт, обернулося б і проти них. Підвищення тарифів у запропонований спосіб - це ніщо інше, як дешевий популізм, яким насправді прикривається безгосподарність або спроби чергового перерозподілу фінансових потоків».

Шлапак розцінив заяви окремих чиновників столичної адміністрації про те, що президентський Указ призведе до перебоїв із теплом чи викличе зростання комунальних тарифів для мешканців Києва, як небезпечну гру на настроях людей. На його переконання, перекладати у такий спосіб на Президента відповідальність за прорахунки міської влади є категорично неприпустимим. Посадовці КМДА замість того щоб шукати винних у власній непрофесійності, мають працювати над пошуком оптимальних моделей роботи комунального господарства столиці.

Перший заступник Глави Секретаріату Президента наголосив, що згідно з бюджетним законодавством нові тарифи на послуги ЖКГ, як і інші рішення фіскального характеру, мають запроваджуватися лише з початком нового бюджетного року. Підвищення тарифів, ретельно прораховане й обґрунтоване, може бути затверджено виключно постановою Київської міськради.

Замість післямови. Напевно багато киян пошкодувало, що гарант не користується послугами громадського транспорту.

А то б і на бєзпредєльні тарифи звернув увагу.

А якби ще жив не у Безрадичах, а в столичній квартирі та сплачував шаленні гроші за неіснуючі послуги...

Щось ми зовсім замріялися. Хоча, наразі, це тільки й лишається.

Особливо у річницю Майдану.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.