Аналітики спрогнозували “кінець Інтернету” до 2012 року

Автор/джерело -  © Lenta.ru



Дата публiкацiї - 24.11.2008 15:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6158

В 2012 році можливості мережі Інтернет вичерпаються через ріст попиту на інтернет-трафік. Про це повідомляє PC World з посиланням на звіт компанії Nemertes Research.

Інтернет “скінчиться” через попит на трафік?

Якщо аналітики мають рацію, то через кілька років користувачі почнуть помічати, що вимогливі до трафіку додатки і ресурси не працюють так, як потрібно. Наприклад, погіршає робота відеосервісів, а також файлообмінних мереж.

Передбачається, що найближчими роками з'являтиметься все більше користувачів, які не вкладатимуться у рамки використання трафіку з “безлімітним тарифом”, який встановлюють все більше провайдерів. Наприклад, великий американський провайдер Comcast встановлює цей ліміт на рівні 250 гігабайт на місяць.

Автори дослідження стверджують, що брак пропускної спроможності може привести до відтоку користувачів з деяких сайтів, вважає Nemertes Research.

Торік компанія випустила аналогічний звіт, де вказувалося, що Інтернет перестане задовольняти попит на трафік вже в 2010 році. Але в умовах фінансової кризи були внесені поправки в прогнози щодо нового терміну.

Зазвичай “кінець Інтернету” прогнозується в зв'язку з браком IP-адрес, які можуть закінчитися до 2017 року. Для цього координатори мережі, - організація ICANN, почали перехід на нові адреси.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.