Балога незаконно прихватизував замок

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 27.11.2008 15:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6179

Рішення про передачу в оренду Мукачівського замку “Паланок” є нелегітимним, а тому зібрані матеріали направлено до прокуратури Закарпатської області для їх вивчення та відповідного реагування, заявляють у Міністерстві внутрішніх справ України.

Як повідомили у прес-службі заступника голови Верховної Ради, ініціатора акції «7 чудес України» Миколи Томенка, таку відповідь МВС він отримав на своє звернення щодо перевірки законності дій державних органів та посадових осіб у зв’язку прийняттям Мукачівською міською радою рішення про надання права довгострокової оренди на приміщення замку «Паланок».

Зокрема, 9 жовтня 2008 року на позачерговій сесії Мукачівської міськради додатковим питанням порядку денного було розглянуто питання надання ТОВ «Високий замок» в довгострокову оренду приміщення замку загальною площею 2300 кв. м на період з 2010 до 2056 року.

За інформацією МВС, під час розгляду цього питання на сесії міськради у голосуванні брав участь громадянин Кушнір, легітимність якого не було визнано сесією на час голосування. У зв’язку з тим, що в зазначеному голосуванні із 43 депутатів не брали участі 22, то голос громадянина Кушніра, при голосуванні щодо надання в оренду приміщень замку «Паланок», був вирішальним, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, народний депутат Геннадій Москаль стверджує, що замок (пам`ятка архітектури ХІV-ХVІІІ ст.) на 46 років (з 1 січня 2010 до 1 січня 2056 року) орендувало товариство з обмеженою відповідальністю «Високий замок», засновниками якого є, зокрема, Оксана Балога (дружина В.Балоги), Марина Петьовка (дружина Василя Петьовки, екс-мера Мукачевого, двоюрідного брата В.Балоги).

Від “Аратти”: ми довго думали, що саме споріднює екс-соцдека і нашоукраїнця Балогу із двічі не судимим Януковичем?

Як виявилося - спільне хобі. Прихватизовувати пам'ятки, які належать народу України. Нагадаємо, що Віктор Федорович також типу арендує, за його словами за невідомо які гроші, більше 100 гектарів на території національного заповідника Межигір'я, де розташовано його цнотливий маєток.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.