Цінова війна. Урядова комісія зобов’язала Космоса знизити тарифи

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 28.11.2008 18:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6188

Робоча група з перевірки обґрунтованості підвищення цін на проїзд в комунальному транспорті міста Києва, доповіла Першому віце-прем’єр-міністру України Олександру Турчинову про закінчення своєї роботи. КМДА дали 10 днів для зниження тарифів.

Про це повідомила прес-служба.

За розрахунками робочої групи, обґрунтована вартість проїзду в київському метрополітені при 10-відсотковій рентабельності повинна складати 91 копійку. Відповідні висновки надані Київській міській державній адміністрації, якій доручено на підставі цих розрахунків привести у відповідність тарифи. На прохання керівників Київської міської адміністрації, присутніх на нараді, для урегулювання цього питання дано 10 днів.

Крім того, Олександр Турчинов дав доручення перевірити відповідність чинній Конституції України рішення КМДА щодо впровадження диференційованого підходу до сплати підприємствами комунальних послуг. (27.11.2008 року було підписано нове рішення КМДА щодо нових цін на комунальні послуги, замість раніше скасованого за ініціативою Уряду).

“Неприпустимо вирішувати питання одних підприємств за рахунок інших”, - сказав Перший віце-прем’єр-міністр. Він наголосив, що за Конституцією, всі мають рівні права, і “тарифи не можна використовувати в якості податків, для з’ясування відносин чи економічного покарання”.

Олександр Турчинов також доручив Міністерству юстиції, Міністерству житлово-комунального господарства, Міністерству економіки та Міністерству транспорту України встановити жорсткий контроль за тарифною політикою, яку ведуть місцеві органи влади на місцях, та дати роз’яснення для регіонів щодо недопущення необґрунтованого підвищення тарифів і порушення конституційних прав громадян.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.