Тепер за використання піратського ПО штрафувати будуть всіх. Поки що в Росії

Автор/джерело -  © soft.mail.ru



Дата публiкацiї - 29.11.2008 04:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6191

Громадян Росії штрафуватимуть за використання неліцензійних програм.

ВЕЛИКИЙ БРАТ ВСЕ БАЧИТЬ!

Пленуми Верховного і Вищого арбітражного судів Російської Федерації підготували проект ухвали, в якій роз'яснюється та, що вступила в силу 1 січня 2008 року 1250 стаття Цивільного Кодексу РФ - «Захист інтелектуальних прав».

У цій статті йде мова про те, що відсутність провини не звільняє порушника від необхідності припинити використання контрафакта, а також не виключає застосування до нього санкцій.

Відповідно, якщо раніше покарання застосовувалося лише до юридичних осіб - користувачів контрафакту, то тепер ця практика розповсюдиться і на простих громадян.

Так, людині, що використовує контрафакт неусвідомлено, можуть знизити суму штрафу, але не звільнити від нього зовсім. У разі усвідомленого порушення штраф складе від 10 тис. до 5 млн. руб.

Користувача можуть оштрафувати, навіть якщо він доведе, що не знав про нелегальність ПО, встановленого на його домашньому ПК.

Фізичних осіб штрафуватимуть за розміщення і завантаження контрафакта в мережах і на хостингах, навіть якщо вони не знали, що розміщують і завантажують піратські копії.

Від “Аратти”. Цікаве повідомлення із вільної і демократичної країни. Ну хоча, можливо, трішечки поліційної.

Нам чомусь пригадався роман Джорджа Оруела “1984”. А вам?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.