Закон - як дишло. ПроФФесор Зварич каже, юристи знайдуть шпаринку для гаранта

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 1.12.2008 16:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6196

Під час другого етапу з’їзду партії НСНУ статутні документи партії будуть виписані таким чином, що обрання головою партії Президента України Віктора Ющенка не суперечитиме нормам Конституції.

про це повідомив журналістам народний депутат від НУ-НС Роман Зварич.

Він не пояснив, яким саме чином це буде зроблено, але водночас погодився з тим, що стаття 103 Конституції не передбачає можливість участі Президента України у керівних органах будь-якого об’єднання громадян.

«Натомість, я думаю, ні для кого не секрет, що фактичним лідером і керівником нашої політичної сили з перших днів, з самого зародку був Віктор Ющенко», - сказав Зварич.

На його переконання, юристи НСНУ знайдуть юридичне формулювання, щоб обрання Президента головою партії відповідало Основному Закону.

«Наша партія вважала таке рішення необхідним, щоб бути більш чесними перед собою і перед громадянами, тобто юридично зафіксувати, що фактичним лідером нашої партії є Віктор Андрійович Ющенко», - сказав Зварич, зауваживши, що юридично усе буде оформлено лише на другому етапі з’їзду, коли будуть вноситися зміни до статуту партії.

На запитання, яким саме чином це буде зроблено, Зварич відповів: «Ви сумніваєтесь у тому, що ми це можемо зробити. Ми знаємо, як це зробити».

Від “Аратти”: Ви можете пояснити, як сполучається те, що партія декларує себе як проукраїнська, водночас - зухвало порушуючи Конституцію України?

Найгірше те, що разом із однопартійцями - це зробив Президент, якого ми обрали, як гаранта наших конституційних прав і свобод, а не лідера якоїсь партії...

Чи варто після цього дивуватися тому, що по наших невід'ємних правах гацають брудними чоботями державні чиновники? Адже у них є приклад.

І є біільшовицька традиція - плюндрувати власний народ під високими гаслами і через партійну чи ідеологічну доцільність.

Отже, виходить, що у "відповідальної влади", закон - як дишло, куди повернеш - туди й вийшло.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.