У столиці збільшили тарифи на евакуатори (оновлено)

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 1.12.2008 18:48 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6197

КП “Київтранспарксервіс” підвищило тарифи на навантаження і вивантаження автомобілів при евакуації.

Тарифи на евакуацію зросли 1,5-2,08 раза до 200-600 гривень за автомобіль, а також на переміщення евакуатора з автомобілем - у 1,5-2,22 раза до 13-50 гривень за 1 км руху.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління цінової політики Київської міськдержадміністрації.

Зокрема, тариф на евакуацію автомобілів 1-ї категорії збільшився в 2 рази до 200 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 1,63 раза до 13 гривень за 1 км руху евакуатора.

Тариф на евакуацію автомобілів 2-ї категорії зріс в 1,7 раза до 250 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 1,5 раза до 15 гривень за 1 км руху евакуатора.

Вартість евакуації автомобілів 3-ї категорії зросла в 1,76 раза до 300 гривень за навантаження і вивантаження, а переміщення - у 1,67 раза до 20 гривень за 1 км руху евакуатора.

Тариф на евакуацію автомобілів 4-ї категорії збільшився в 2 рази до 400 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 2,1 раза до 30 гривень за 1 км руху евакуатора.

Тариф на евакуацію автомобілів 5-ї категорії збільшився в 2,08 раза до 500 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 2,22 раза до 40 гривень за 1 км руху евакуатора.

Вартість евакуації автомобілів 6-ї категорії збільшилася в 1,5 раза до 600 гривень за навантаження і вивантаження, за переміщення - у 1,67 раза до 50 гривень за 1 км руху евакуатора.

Точна дата введення цих тарифів поки невідома.

Як відомо, попередні тарифи на евакуацію були розроблені у вересні 2006 року. Згідно з ними, власник авто (терміном експлуатації до 5 років, з обсягом двигуна від 1800 до 2500 см3) платить евакуаторам 200 гривень за засіб пересування і по 14 гривень за кожен кілометр шляху на стоянку. За авто такого ж віку, але з двигуном більше 3500 см3 тариф складав 400 гривень і 30 гривень відповідно.

Тариіфи на блокування можна побачити тут

Від “Аратти”: Уважно вивчивши документ, на підставі якого проводиться заблокування транспортних засобів, а саме - “Про порядок тимчасового затримання номерних знаків, примусового переміщення та блокування (розблокування) транспортних засобів, водії яких порушили встановлені в місті Києві Правила, затверджені рішенням Київської міської ради від 26 вересня 2002 року № 47/207”, ми знайшли один цікавий пункт в “Інструкції про тимчасове затримання номерних знаків, примусове переміщення, блокування (розблокування) транспортних засобів та провадження у справах про порушення водіями та посадовими особами встановлених у місті Києві Правил”. Він стосується відмови автовласника сплачувати кошти за розблокування його авто:

5.8. У разі відмови водія від оплати зазначених вище коштів працівник служби “Київпарксервіс” КП “Київпастранс” в присутності двох понятих складає акт згідно з додатком 6 про виконані роботи по блокуванню та розблокуванню транспортного засобу, в якому зазначається розмір збору та послуг за паркування, після цього проводиться розблокування коліс. На підставі акту виконання робіт оформляються та направляються до суду матеріали для стягнення з порушника зазначених коштів в установленому законом порядку.

Сміливо вимагайте складення акту, - у нашій державі дії верховентство права, за яким вам Основний закон - Конституція України ґарантує право приватної власності - стаття 41 чітко вказує, як, хто і в якому законному порядку може вас позбавити вашої власності:

Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, результатами своєї інтелектуальної, творчої діяльності.

Право приватної власності набувається в порядку, визначеному законом.

Громадяни для задоволення своїх потреб можуть користуватися об'єктами права державної та комунальної власності відповідно до закону.

Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності.

Право приватної власності є непорушним.

Примусове відчуження об'єктів права приватної власності може бути застосоване лише як виняток з мотивів суспільної необхідності, на підставі і в порядку, встановлених законом, та за умови попереднього і повного відшкодування їх вартості.

Примусове відчуження таких об'єктів з наступним повним відшкодуванням їх вартості допускається лише в умовах воєнного чи надзвичайного стану.

Конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом.

В даний час в країні хоч і криза, але воєнний чи надзвичайний стан ніхто не запроваджував. З цього приводу Комітет Прямої Дії (К.П.Д.) дає наступні поради:

Як безкоштовно позбавитися блокіратора коліс?

Деякі сміливі автовласники, що підозрюють про незаконність дій блокувальників, радять скористатися ножівкою і таким чином зняти капосний пристрій. Проте К.П.Д. вважає це не кращим виходом, оскільки, блокіратор - комунальне майно і за його псування може наступити відповідальність (спірне питання - з якого доброго дива комунальна власність без вашого відому опинилася причепленою до вашої особистої власності - прим."Аратти"). Не є виходом і спосіб: «спустити шину - з`їхати-зняти».

По-перше, він не придатний для гуми низького профілю. По-друге, - метушні багато. По-третє, не виключено, що поки ви спускатимете одне колесо, Вам не накинуть блокіратори на інші три. Тому, К.П.Д. пропонує Вам перевірений (!!!) порядок дій:

Крок 1.

- Помітивши блокіратор на колесі свого автомобіля, знайдіть працівників «Киевтранспарксервісу» (вони зазвичай сидять неподалеку «в засідці» в автомобілі з відповідним написом) і посилаючись на п. 5.8. Рішення N 47/207 Київради (див. текст вище) заявіть про відмову оплачувати послуги з розблокування колеса і зажадайте складання Акту. Цікаво, що у всіх блокувальників є в наявності товсті пачки Актів, якими вони майже не користуються через непоінформованість водіїв і негласного наказу керівництва вибивати гроші на місці. У разі відмови - поясніть, що Ви знаєте свої права, вважаєте дії блокувальників незаконними і почніть викликати патруль міліції за телефоном «02» (або «102» з мобільного. Останнє - діє безвідмовно, жваво аки гірські кози, блокувальники біжать за Актами.

Крок 2.

- Для складання Акту блокувальщику необхідно запросити двох понятих. Навряд чи він виявить сильне бажання їх шукати. Допоможіть йому в цьому. Наприклад, ви можете запросити своїх колег або друзів, які, можливо, знаходяться неподалік. Або, пояснивши суть проблеми і можливість її рішення, іншим водіям, чиї машини заблоковані поряд. Після складання Акту, зажадайте негайно розблоковувати колеса автомобіля.

Крок 3.

- Сумнівно, що «Київтранспарксервіс», якому не вдалося «розвести» Вас «на гроші» на парковці, ризикне з Вами судитися. Проте нічого виключати не можна. І у разі отримання повістки з суду, підготуйте для судді наступні документи: Конституцію України, Кодекс України про Адміністративні Правопорушення ст.152, 159, 182; Закон "Про місцеве самоврядування в Україні" ст. 26; Закон "Про столицю України - місто-герой Київ" ст. 22.

Для довідки: із понад двадцяти звернень до суду проти автовласників за фактом блокування коліс, «Київтранспарксервіс» не виграв жодного!!!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.