Кримінальні сліди пастора Черновецьго знайшли у імпортному банку

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 2.12.2008 15:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6209

Прокуратура Шевченківського району Києва за матеріалами підрозділів Департаменту по боротьбі із економічною злочинністю порушила справу за фактом шахрайських дій із грошима вкладників і зловживанням службовим становищем посадових осіб ТОВ Ліон Банк Україна.

Як повідомив сьогодні начальник Держдепартаменту по боротьбі із економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб, кримінальну справу порушено минулої п'ятниці, 28 листопада, за ст. 190 (шахрайство) і ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Скалозуб зазначив, що дану фінансову установу створено для надання консультативних послуг із розміщення коштів у фінансових установах за межами держави. Переважна більшість вкладників - парафіяни релігійної організації Посольство Боже.

Також Скалозуб проінформував, що в даний момент міліція отримала 110 звернень від громадян. Суми, які вони довірили Ліон Банку, коливаються від 750 до 5000 доларів.

Начальник Держдепартаменту по боротьбі із економічною злочинністю також зазначив, що міліція володіє інформацією, що таких вкладників було близько 1500, а загальна сума їх коштів сягає близько 8,5 млн. доларів.

Нагадаємо, що міліція розслідує ще одну кримінальну справу за фактом шахрайства із коштами громадян, переважна більшість яких є парафіянами Посольства Божого. Справу порушено стосовно керівників фінансової компанії Kings Capital.

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко минулого тижня заявив про причетність до діяльності Kings Capital пастора Посольства Божого Сандея Аделаджі.

Сам він звинуватив Луценка в наклепі. А його друг Леонід Черновецький висловив переконання, що проблеми у Аделаджі виникли саме через нього.

27 листопада Шевченківський райсуд Києва заарештував главу групи компаній King's Capital Олександра Бандурченка.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.