БЮТ пропонує розпочати економію коштів із нардепів

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 2.12.2008 16:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6211

БЮТ пропонує ухвалити закон про скорочення видатків на утримання Верховної Ради на третину, що дозволить зекономити 180 мільйонів гривень.

Про це під час виступу в парламенті заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"В умовах кризи об'єктивно набуло актуальності питання наших пільг та утримання Верховної Ради. Тож давайте без зайвої політичної тріскотні приймемо нарешті відповідний закон", - зауважив депутат.

"На третину пропонується скоротити видатки на себе улюблених. Таким чином ми зекономимо в держбюджеті 180 мільйонів гривень", - додав Кириленко.

За його словами, усього до розгляду в Верховній Раді підготовлено "понад 50 антикризових як депутатських, так і урядових законопроектів". "По-розумному, колеги, це тиждень роботи. Тому давайте його не згаємо", - підкреслив депутат.

Кириленко закликав депутатів "негайно об'єднуватися, брати відповідальність і починати працювати". "Для початку давайте зробимо те, що можемо зробити тільки ми", - додав він.

Лідер фракції БЮТ відзначив "колапс у банківській системі": "Нацбанк розгублений... А кому він підзвітний? Верховній Раді, а це значить - нікому в нинішніх умовах. Тому і маємо такий результат".

"А ми (в цей час) на канікулах! Саме нам треба негайно приймати рішення і виводити зі стагнації грошово-кредитну систему країни. Для цього у нас є відповідний комітет. Давайте негайно рішучі пропозиції", - запропонував Кириленко.

Крім того, за його словами, "криза засвідчила, що в Україні є величезна кадрова проблема". "На усіх рівнях державної вертикалі вкрай потрібні люди, які в цих умовах повинні не просто працювати, а давати ефективний результат", - зазначив депутат.

"Треба з кожної політичної сили делегувати кращих менеджерів у владу. У нас зараз єдиний прапор – український", - наголосив він.

"Третя проблема – безробіття. Експерти порахували, що збільшення безробітних на 1% дає 6% злочинності. Скільки будемо говорити про нашу дозвільну систему, та вона у нас заборонна. Десять років розмов, а апарат все зростає. Та від кого це залежить?", - обурився депутат.

"У нас є відповідний комітет, де треба максимально спростити дозвільну систему, дати людям можливість швидко зареєструвати свою справу і працювати на себе і сім'ю", - додав він.

Крім того Кириленко спрогнозував, що "врожаю у світі не буде, а це значить, що наша валюта, наше золото – це хліб". "АПК – єдина галузь, яка дає державі чистий прибуток у вигляді валютних надходжень, тому якщо є можливість допомоги аграріям - ми зобов'язані допомогти їм", - наголосив він.

"Держбюджет. Популістські розмови, що ми можемо наступного року на 35% збільшити зарплати – абсурд. Не до жиру. Ми пропонуємо профільним комітетам разом з урядом, міністерствами ретельно відпрацювати прогноз соціально-економічних показників на наступний рік і бюджет без популізму", - додав Кириленко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.