Навколо Києва в рамках підготовки до Євро-2012 побудують велику кільцеву дорогу

Автор/джерело -  © Аратта-Україна



Дата публiкацiї - 3.12.2008 01:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6215

Будівництво великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва планується завершити до 2012 року. Її будівництво планується здійснювати в три етапи.

Про це повідомив голова Державної служби автомобільних доріг Вадим Гуржос під час наради у Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо інфраструктурних проектів розвитку мережі доріг, повідомляє прес-служба КМУ.

“На сьогоднішній день це один з найкраще підготовлених проектів”, - зауважив голова Державної служби автомобільних доріг.

Вадим Гуржос нагадав, що проект будівництва складається з трьох стадій, і на першій стадії – на ділянці дороги Київ-Луганськ-Ізварино – планується будівництво розв’язки з мостовим переходом через річку Дніпро (північніше м.Українка Обухівського р-ну.) та виходу на дорогу Київ-Харків і в напрямку міста Бровари.

Голова Державної служби автодоріг повідомив, що в цьому році вже розпочато реконструкцію на ділянці Бровари-Бориспіль, що входить у плани будівництва і реконструкції нової кільцевої дороги. За словами Вадима Гуржоса, на цій ділянці планується збудувати мостовий перехід довжиною 5 км, 25,7 км доріг з підходами, два допоміжні мости і шість шляхопроводів, а будівництво цієї ділянки коштуватиме 25 млрд. грн. в цінах 2008 року.

Вадим Гуржос зауважив, проектом цікавиться велика кількість інвесторів, з якими вже розпочато переговори. Зокрема, найближчим часом очікується візит делегації з Китаю для підписання необхідних документів та продовжуються переговори з французькими компаніями, з якими відповідні угоди було підписано у 2005 році.

Голова Державної служби автомобільних доріг відзначив, що будівництво кільцевої дороги підвищить транзитність України, адже зв’яже найважливіші шляхи, які поєднують Україну з іншими країнами, в першу чергу, з країнами Євросоюзу: “Кільцева дорога зв’яже третій, п’ятий і дев’ятий міжнародні транспортні коридори і чотири національні транспортні коридори”.

Окрім того, за його словами, зазначений проект дасть поштовх для розвитку ринку металопродукції та створить додаткові робочі місця.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.