Україна в НАТО - лякалка Кремля для власного народу

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 3.12.2008 12:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6217

Російське керівництво залякує власний народ міфами часів холодної війни, тим самим виправдовучи авторитарний режим, гонку озброєнь та власні економічні прорахунки й казнокрадство.

Заява НАТО про те, що альянс найближчим часом не має наміру приймати Україну і Грузію, російська політична еліта сприйняла як перемогу кремлівської дипломатії.

Тим часом російський експерт Володимир Прибиловський вважає, що і в Україні, і в Росії надміру емоційно ставляться до цього питання.

Вступ України до НАТО є для Кремля важелем не стільки зовнішньої, скільки внутрішньої політики, каже президент історико-дослідницького центру «Панорама», керівник інтернет-бібліотеки «Антикомпромат» Володимир Прибиловський: «Кремль проводить політику залякування населення своєї країни зовнішньою загрозою: мовляв, Росію оточено ворогами. Ця ідея виправдовує існування авторитарного режиму в Росії. Для цього і роздуваються всілякі міфи».

Прибиловський вважає, що загрози з боку Росії для України не існує, тому й вступати у якісь військові союзи нема сенсу: «Гадаю, часи військових союзів, що розділяють Європу, пройшли», - переконаний експерт.

Водночас він зауважує, що Україна сама повинна вирішувати, приєднуватися їй до НАТО чи ні – без вказівок Кремля.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.