Україна-НАТО. У рішенні Альянсу кожен побачив свою перемогу

Автор/джерело -  © УНІАН-Аратта Україна



Дата публiкацiї - 3.12.2008 16:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6220

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко заявляє, що Україна фактично отримала від НАТО План дій щодо членства. Лидер прокремлівської ПР Віктор Янукович думає, що Альянс виконав воюукраїнського народу.

«Сьогодні ми де-факто отримали План дій по підготовці до вступу в НАТО», - сказав Огризко журналістам у Брюсселі.

Він зазначив, що ПДЧ передбачає розробку річних національних програм, над якою зараз працюватимуть Україна і НАТО після рішення Ради Північноатлантичного альянсу щодо розвитку відносин з Україною.

«З 2009 року ми розпочинаємо фактично інтеграцію до Альянсу», - сказав Огризко.

Він також висловив задоволення тим, що НАТО вирішило посилити співпрацю з Україною і, зокрема, посилити діяльність свого Інформаційного центру в Києві. «Це дуже практичний і позитивний результат», - наголосив міністр. «На цьому етапі ми досягли такого результату, якого прагнули», - наголосив Огризко.

Янукович напроти, зрадів звстці про ненадання УКраїні ПДЧ.

«Рішення міністрів закордонних справ країн-членів НАТО щодо України – це, насамперед, повага вибору нашого народу. А також – підтвердження правильності позиції Партії регіонів у питанні євроатлантичної інтеграції нашої держави. Українці як народ ніколи не підтримували приєднання України до НАТО». - говориться у коментарі, розміщеному прес-службою.

«Всі кроки на зближення України з Альянсом ґрунтувалися виключно на таємному (від народу) листі трьох лідерів помаранчевої коаліції, яка давно розвалилася – В.Ющенка, А.Яценюка і Ю.Тимошенко. Розсвареність цих лідерів, нестабільність влади в Україні – це був ще один аргумент проти вступу України до НАТО». - сказав Янукович.

«Світові лідери зрозуміли і прийняли той факт, що громадяни України, висловлюючись проти приєднання до Альянсу, виражали в такий спосіб своє неприйняття поглиблення поділів між двома братніми народами – українським і російським». - сказав лідер ПР.

Янукович висловив переконання, що «поглиблення такого поділу шкодить нині в умовах глобальної кризи не лише Україні і Росії, а й світові загалом. Тому брюссельські рішення є зваженими і свідчать про повагу до нашого вибору».

Замість післямови. Московські та промосковські політикани в Україні вчергове показали своє невігластво, або звичку маніпулювати необізною аудиторією. Адже дійсно, ПДЧ складається із строкових національних програм, чкі країна - кандидат у члени Альянсу, виконує перед набуттям повноправного членства в Альянсі.

Втім, не важко помітити, що спічі кремлівських діячів та їхніх маріонеток спрямовані виключно на сіреньку внутрішньоросійську аудиторію. У більшості - не обтяжену глибокими знаннями...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.