БЮТ вимагає припинити тарифний бенкет за рахунок киян

Автор/джерело -  © INTV



Дата публiкацiї - 4.12.2008 22:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6232

Депутати Блоку Юлії Тимошенко в Київській міській раді вимагають від міського голови Л.Черновецького припинити тарифний бенкет можновладців коштом простих киян. Саме так БЮТ оцінює бажання команди мера підвищити в 1,5 – 5,1 разів вартість житлово-комунальних послуг для населення.

Безкоштовний “сир” від Черновецького

Про це повідомила прес-служба депутатської фракції Блоку Юлії Тимошенко в Київській міській раді.

Блок Юлії Тимошенко нагадує, що згідно з інформацією Національної комісії з регулювання електроенергетики України та Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, нині чинні в місті Києві тарифи на послуги ЖКГ для населення на 52-67% відшкодовують собівартість відповідних послуг. Таким чином, економічного обґрунтування підвищення їхньої вартості у три, чотири чи п’ять разів не існує.

„Таким абсолютно економічно необґрунтованим подорожчанням квартплати для киян – одним у півтора рази, іншим більш ніж у 5, – команда чинного мера поглиблює соціальне розшарування мешканців столиці", - вважають депутати Блоку Юлії Тимошенко.

У БЮТ переконані, що оприлюднену Л.Черновецьким на веб-порталі Київської міської влади загальну інформацію про будинки аж ніяк не можна назвати підставою для нових тарифів за квартплату, які вводяться КМДА начебто на виконання постанови Кабінету Міністрів №560 про диференційований розмір відповідної плати щодо кожного окремо взятого житлового будинку.

„Повірити в те, що 5-разове подорожчання послуг ЖКГ потрібне для того, щоб у киян у під’їздах нарешті з’явилися вкручені за міський, а не власний, кошт лампочки та вимиті ЖЕКами східці, неможливо. Навіть у тих будинках, які й сьогодні справно платять за комуналку, цього немає", - кажуть у Блоці Юлії Тимошенко.

БЮТ попереджає Л.Черновецького, що підвищення квартплати для населення у 1,5 – 5,1 разів стане порушенням вимог Закону України "Про житлово-комунальні послуги". Зокрема, щодо затвердження цін/тарифів на житлово-комунальні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їхнє виробництво (ч.3, ст.31) та надання споживачам інформації про структуру цін/тарифів (п.2, ч.1, ст.20).

Останнє підвищення квартплати відбулося у столиці 1 грудня 2006 р. Тоді КМДА збільшила розмір тарифу спочатку в 3,43 рази. Проте на вимогу киян та депутатів фракцій БЮТ, “Нашої України" та Блоку Віталія Кличка в Київраді тариф був знижений – до зростання в 1,9 разів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.