Гаранта заплющило?

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 5.12.2008 13:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=6235

Президент Ющенко поспілкувався з Луценком. Суть бесід проста: або Плющ спікер, або - черговий Указ про дострокові вибори. Про кризу й виборців - не йшлося.

Президент Віктор Ющенко на зустрічі з міністром внутрішніх справ, лідером «Народної Самооборони» Юрієм Луценком поставив умову його політичній силі підтримати кандидатуру на пост спікера парламенту Івана Плюща, або Голова держави підпише указ про розпуск Верховної Ради.

Про це повідомляється з посиланням на джерело у фракції «Наша Україна - Народна самооборона».

За словами співбесідника, в середу, 3 листопада, відбулася 40-хвилинна телефонна розмова Ющенка і Луценка. Впродовж бесіди Президент спробував переконати лідера «Самооборони» в необхідності підтримати кандидатуру Плюща, оскільки інакше БЮТ і Партія регіонів створять коаліцію, яка внесе зміни до Конституції про обрання Президента в парламенті.

У свою чергу, Луценко заявив: група «Народна Самооборона» не голосуватиме за кандидатуру Плюща і не має наміру підтримувати такі зміни (про які говорив Президент - ред.) до Конституції, якщо вони будуть запропоновані. При цьому представники його політичної сили готові підтримати законопроекти, вирішальні економічні і соціальні питання.

Більш того, відзначає джерело, у четвер, 4 грудня, відбулася особиста зустріч Ющенка і Луценка, під час якої Президент знов спробував переконати міністра проголосувати за Плюща.

Проте Луценко лише підтвердив позицію «Самооборони» - кандидатура Плюща неприйнятна, і запропонував знайти нову кандидатуру з депутатів фракції НУНС.

У свою чергу, за словами джерела, Президент заявив, що або в парламенті буде обраний спікером Плющ, або він підпише указ про дострокове припинення повноважень Ради і призначення парламентських виборів.

Від “Аратти”: Як ми побачили вчергове, наші, тобто виборців, інтереси для гаранта цікаві, як погода на Місяці.

Наразі, якщо проаналізувати його спічі останніх днів, Президента турбує, більш за все - власне, особисте, місце біля владного корита. І чомусь, із невідомих нам причин, Віктор Андрійович почали асоціювати себе із демократією.

Персонально для Президента, користуючись правами, наданими нам Конституцією, нагадуємо: демократія - це влада народу, а не ваша песонально, та ваших хамовитих клерків. І ми, тобто виборці, не переймаємося вашими, Вікторе Андрійоівичу проблемами, а ваш особистий рейтинг нині такий, що адекватний політик вже б давно сам подав у відставку, а не тягнув на себе ковдру.

Втім, якщо ви нам не вірете, маєте нагоду переконатися, підписавши Указ про референдум про довіру Президенту України Віктору Ющенко. Але ми знаємо, що такого Указу ніколи не буде, проте, можемо нагадати, що замість нього може статися Майдан (який Ви, доречі, чомусь також приватизували і вважаєте своїм власним, персональним досягненням) із усіма похідними наслідками.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.